Депутати от БСП за България и Възраждане не позволиха да

...
Депутати от БСП за България и Възраждане не позволиха да
Коментари Харесай

Депутати от БСП и Възраждане не дадоха да се вдигне скеле около МОЧА

Депутати от Българска социалистическа партия за България и " Възраждане " не разрешиха да бъде сложено скеле към паметника на Съветската войска в София , оповестява Българска национална телевизия.

Преди обяд два камиона с железа са разтоварили скелето на части пред монумента. Щом разбрали това, депутатите от двете обединения са поискали от регионалната администрация да им даде заповед за слагане на оборудването , както и документи, указващи каква е задачата му.

По закон като депутати имаме право да желаяме да ни бъдат предоставени документите неотложно, акцентира аленият депутат Георги Свиленски.

Той разясни, че в тези документи няма класифицирана информация. Депутатите обаче са получили отвод с мотив, че би трябвало да се насочи документално искане и до две седмици ще бъде получен отговор.

Дотогава обаче ще е свършило всичко, изясни депутатът от Българска социалистическа партия.
 Правят експертна оценка на барелефите и скулптурите на МОЧА
Правят експертна оценка на барелефите и скулптурите на МОЧА

Следващата стъпка е правене на план за пренасяне

Той акцентира, че държи цялата процедура да бъде законна и изрази съмнение, че документите не дават отговор на нормативната уредба - точно заради това регионалната администрация не ги предоставяла.

" Металното оборудване до паметника е в доста неприятно положение, а на него играят деца. Не знам регионалната администрация да е направила инспекция, каквато прави на паметника. Подлезите също са в окаяно положение, също няма ограничения от страна на общината ", разяснява и Ивайло Чорбов от " Възраждане ".

Депутатите се заканиха да останат на място до паметника, до момента в който видят съответните документи . На мястото има и засилено полицейско наличие.

В прессъобщение от регионалната администрация на София уведомяват жителите и гостите на София за построяването на градивно скеле към МОЧА.
 Строителна ограда към този момент пази МОЧА
Строителна ограда към този момент пази МОЧА

Манолова и Костадинов зоват за национална опозиция

" Конструкцията е следващ стадий от осъществяването на Плана за сигурност, който има за цел да резервира живота и здравето на жителите. Същевременно се цели проучване на положението на паметника предвид на идните експертни решения по преместването му ", прецизират от регионалната администрация и приканват всички към съблюдаване на публичния ред.

Припомняме, по-рано  дефинираха дейностите по обезопасяване на МОЧА като " подмолни " и на " ръба на закона ".

Лидерът на " Изправи се, България " Мая Манолова пък изиска от Административния съд в София, поради което и.
 Оградата на МОЧА пази от падащи плочи и активизира електорат, съгласно Фандъкова
Оградата на МОЧА пази от падащи плочи и активизира електорат, съгласно Фандъкова

Полиция изведе бранителите на монумента от палатковия лагер
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР