Депутатът в германския Бундестаг Йосип Юратович заяви, че режимът на

...
Депутатът в германския Бундестаг Йосип Юратович заяви, че режимът на
Коментари Харесай

Берлин: Режимът на Вучич ще има последствия

Депутатът в немския Бундестаг Йосип Юратович съобщи, че режимът на Александър Вучич ще има последици заради изборни нередности, оповестиха сръбските медии.Въпреки изказванията на интернационалните наблюдаващи и съпротива обаче, че изборите са били „ откраднати “, към момента няма публична реакция от страна на Европейския съюз, страните членки и даже Съединени американски щати.„ Мисля, че позицията на всички е ясна и би трябвало да знаем, че предстоят новогодишните празници. Хората са в годишна почивка и сесиите стартират тази седмица. Същото е и с ГСДП, ръководещата партия в Германия. Тези, които са осведомени със обстановката в Сърбия, реагираха и демонстрираха взаимност с демократичните сили в Сърбия. Други занапред стартират сесиите и след дебата ще има реакции ", сподели Юратович.

Според него болшинството от депутатите в ръководещата немска партия споделят позицията му за изборите в Сърбия. Той добави, че депутатите от други партии в немския Бундестаг също споделят тази позиция.„ Процесите, които се случиха в Сърбия по време на изборите, са неприемливи за всеки демократ в Европейски Съюз, Съединени американски щати и Канада. Това не може да се толерира и не може да се премълчи. Може би не всички ще реагират мощно на всичко, което се случи, само че ще имат следствията от всичко това “, сподели Юратович.Той увери, че процесът, почнал в немския парламент във връзка с изборите в Сърбия, ще продължи и акцентира, че отношението е друго отдавна спрямо това, което беше годно по времето на някогашния канцлер Ангела Меркел.

„ Някои неща просто не могат да бъдат толерирани в Сърбия във връзка с демокрацията. Фактът, че Вучич си играе с нас, не би трябвало да се търпи повече. Всъщност всички знаем какво прави, само че известно време си затваряхме очите. Вече не може да се направи. По време на последните избори Сърбия потъпка всички демократични правила и наруши всичко, което може в една демократична система ", сподели Юратович.Той не отговори непосредствено на въпроса дали Германия ще признае новото държавно управление на Сърбия, само че уточни, че ще има последици във връзка с по-нататъшните вложения на Европейски Съюз. " Сърбия няма да забележи това незабавно, само че това ще има съществени последствия за нея в средносрочен проект. Бих предложил на държавното управление да намерения деликатно по какъв начин желае да продължи да оцелява и по какъв начин желае да продължи да работи ", сподели Юратович.Той уточни, че отчетът на ОССЕ, която следи изборите в Сърбия, е нужен за по-твърда позиция на Европейски Съюз и неговите страни членки. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР