Депутатът Павел Шопов (Обединени патриоти/Атака) поиска Комисията за защита от

...
Депутатът Павел Шопов (Обединени патриоти/Атака) поиска Комисията за защита от
Коментари Харесай

Павел Шопов от "Атака" поиска закриване на Комисията за защита от дискриминация

Депутатът Павел Шопов ( " Обединени патриоти " / " Атака " ) изиска Комисията за отбрана от дискриминация /КЗД/ да бъде закрита, тъй като от нея нямало смисъл, а парите за издръжката можели да отидат за нещо по-полезно. Според Шопов в България били дискриминирани българите, като ги упрекват в назадничавост. Това стана по време на разискванията за избор на ново управление и членове на КЗД. След неговото изявление Халил Летифов от Движение за права и свободи прикани ръководителят на Народното събрание да не позволява езикът на омразата в българския парламент.

Преди Шопов, Джейхан Ибрямов (ДПС) означи, че съгласно публични данни нетолерантността се е повишила доста в българското общество, което даже било видяно от артистите. Ибрямов имаше поради шлагера " Мотел " на Азис.

Парламентът преизбра за ръководител на КЗД Ана Джумалиева (предложена от ГЕРБ) със 166 гласа " за " и осем въздържали се. За заместник-председател бе избран отново Баки Хюсеинов, претендент на Българска социалистическа партия и с минало в " Държавна сигурност ", петима бяха срещу и 14 се въздържаха.

За членове на антидискриминационния орган бяха определени Орлин Колев (Обединени патриоти), Златина Дукова (ГЕРБ) и Сабрие Сапунджиева – от Движение за права и свободи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР