Институтът за пътна безопасност е възложил на мултидисциплинарен екип от

...
Институтът за пътна безопасност е възложил на мултидисциплинарен екип от
Коментари Харесай

ИПБ: МВР не е предупредило за опасност при новата организация на движение в София

Институтът за пътна сигурност е упълномощил на мултидисциплинарен екип от инспектори по пътна сигурност, проектанти и пътни инженери да извърши инспекция/одит за дефицити за сигурност на построената организация на придвижване по бул. „ Патриарх Евтимий “, бул. „ Витоша “ и бул. „ Фр. Нансен “. Инспекцията ще стартира на 13.05.2024 година /понеделник/ в 14.00 часа от бул. „ Витоша “.

Две седмици откогато е пусната нова организация на придвижването през медиите виновни институции се упрекват. В същото време по този начин наречените специалисти вършат субективни изводи, обслужващи политически двата лагера. Свидетели сме по какъв начин министърът на вътрешните работи през медиите не утвърждава организацията на придвижване в региона.

В същото време кметът на гр. София ни оповестява, че представител на Министерство на вътрешните работи е подписал плана за нова организация на придвижването. Днес от ефира на Българска национална телевизия началникът на столичната Пътна полиция ни заяви, че планът е подписан от негов чиновник в комисията по организация на придвижването в Следствен отдел към окръжна прокуратура, само че процедурата изискало още един път да се съгласува със същия чиновник.

В същото време чл.165 ал.1 т.3 от ЗДП задължава пътна полиция да следи за положението на пътя и пътните такъми и издават писмени предизвестия, сигнални писма или разпоредби до притежателите или до администрацията, ръководеща пътя, и до компанията, поддържаща пътния сектор, за премахване на открити неизправности по тях.

Проверка на Института за пътна  показва, че към този миг такова предписание, сигнално писмо за установени нередности по съществуващата нова организация на придвижването, не е издавано от Министерство на вътрешните работи. Това демонстрира, че няма дефицити на сигурност при по този начин основаната организация на придвижване или Пътна полиция не може да открие такива. В същото време от телевизионния екран по този начин наречените " специалисти " пропагандират за чудовищни несъответствия и незаконосъобразни дейности. За да се прекрати с спекулациите и страховете на жителите на София, Института за пътна сигурност стартира ревизия на съществуващата организация на придвижването.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР