Депутатът от управляващата партия в Турция, Метин Кюлюнк, разпространи карта

...
Депутатът от управляващата партия в Турция, Метин Кюлюнк, разпространи карта
Коментари Харесай

Скандал: Турция "превзе" части от България и Гърция! КАРТА

Депутатът от ръководещата партия в Турция, Метин Кюлюнк, популяризира карта на страната, в която влизат територии от България и Северна Гърция.


Картата, оповестена в обществените мрежи, е провокация към гръцките управляващи, откакто Атина разгласи, че ще разшири територията си в Егейско море.

Не ясно обаче, за какво в обявата са включени и територии от България.

От Външното ни министерство обявиха, че са почнали инспекция по случая.

"Идеологът на Ердоган приканва за Велика Турция, в чиито лимити влизат Северна Гърция и елементи от България. Такава карта популяризира депутатът Метин Кюлюнк, това е провокация към нас ", това пишат медиите в Северна Гърция.

На картата, оповестена от Кюлюнк, са показани огромни области от Северна Гърция, съвсем половината от България, Кипър и Армения, както и огромни площи в Грузия, Ирак и Сирия.


"Всъщност депутатът от партията на Реджеп Тайип Ердоган съпровожда туитовете си с провокативни националистически експанзионистични желания на Турция в Гърция. Кюлюнк стига даже до такава степен, че приканва гърците да си спомнят положителните времена, когато са живели „ приятелски “ с турците в Османската империя ", отбелязва излизащият в Комотини вестник "О хронос ".

"Призовавам гръцкия народ, който е изпитал усета на турското правораздаване и мир в продължение на 400 години, преди да попадне под властта на империализма: Историците ви познават добре, преди вашите водачи да предпочетат робството на империализма, ние живеехме по тези земи в приятелство за дълго време ", разяснява Кюлюнк на гръцки.

Картата, съпътстваща поста на турския народен представител, се отнася до териториите на фамозната "Национална клетва " от 1925 година, които дружно с разказите за "Синята татковина " са се трансформирали в доктрина на турската външна политика, написа "О хронос ".

Вниманието на гръцките медии към изявите на депутата в Инстаграм и Туитър се случват в миг на напрежение сред Анкара и Атина.
в случай че разшири своите териториални води до 12 морски благи.

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис разгласи в сряда в Народното събрание, че въз основа на ситуациите на конвенцията на Организация на обединените нации по морско право Атина уголемява своите териториални води в Йонийско море от 6 на 12 морски благи и за това са осведомени Италия и Албания.

Външният министър Никос Дендиас на същото съвещание съобщи, че Гърция ще разшири и своите териториални води от 6 на 12 морски благи южно от гръцкия остров Крит в Средиземно море в зоните, които бяха разграничени в следствие от постигнатото наскоро съглашение с Египет.

БЛИЦ напомня, че в това време.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР