Депутатът от Продължаваме промяната-Демократична България Манол Пейков обяви защо няма

...
Депутатът от Продължаваме промяната-Демократична България Манол Пейков обяви защо няма
Коментари Харесай

Манол Пейков няма да участва в кметската надпревара за Пловдив

Депутатът от " Продължаваме промяната-Демократична България " Манол Пейков разгласи за какво няма да се включи в локалните избори наесен като кандидат-кмет на Пловдив.

В пост в профила си във Фейсбук Пейков разгласи, че обединението е издигнала за кандидат-кмет Ивайло Старибратов.

Той призна, че се е готвил за присъединяване в идните избори съвсем година, само че партията е взела друго решение.

Старибратов също е народен представител, заместник-председател на непрекъснатата парламентарна комисия по обучение и просвета и на тази по въпросите на децата, младежта и спорта.

Той е на 61 години и е бил шеф на пловдивската Математическа гимназия. Преподава във Факултета по математика и информатика към Пловдивския университет " Паисий Хилендарски ", занимава се с проучване на цифровизация в образованието и администрацията.

Изборът е паднал върху него след комплицирани договаряния сред съдружните сътрудници в ПП-ДБ.

" Важно е да си дадете сметка, че – въпреки в профил да изглеждаме като (почти) монолитна политическа мощ – ПП-ДБ е комплицирана коалиция, състояща се от четири огромни и две дребни партии. Обединява ни общата ни цел да превърнем България в по-добро и по-справедливо място за живот. Преговорите с нашите съдружни сътрудници за това кои претенденти да издигнем на локалните избори бяха дълги, тежки и напоителни. Това беше една изцяло естествена (и здравословна, бих казал) битка на визии, на гледни точки, на характери, на упоритости (да, упоритостта несъмнено може да бъде и нещо потребно за един политик – изключително когато е отдадена на общото благо) ", написа Пейков.

" В последна сметка, всред палитрата от (основно) политически претенденти, обединението се спря на кандидатурата на проф. Ивайло Старибратов (с който сме делили една пейка в цели два, въпреки и къси парламента) – човек с добра известност и солидна биография, чиято удивителна фамилна история е обвързвана с Пловдив от повече от две епохи ", добавя той.

Пейков съобщи, че не знае дали проф. Старибратов има по-добри шансове от него да стигне до балотаж и да завоюва кметското място, само че го поддържа безусловно и подарява 5 хиляди лева за акцията на дясната коалиция.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР