Депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер опроверга твърденията на Десислава Атанасова,

...
Депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер опроверга твърденията на Десислава Атанасова,
Коментари Харесай

Лорер: Под сериозен въпрос е дали ПП ще подкрепи Димитър Главчев

Депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер опроверга изказванията на Десислава Атанасова, че групата е дала поддръжка за кандидатурата на

В изявление за bTV Лорер обърна внимание, че Главчев е отявлено партийна фигура и не влиза в предварителното съгласие сред ПП-ДБ и ГЕРБ за търсене на неутрални специалисти за основни постове в държавни институции.

" Стараем се да няма ярки политически лица, които да се избират в регулаторите. А той е. И по тази причина поддръжка за него е под сериозен въпрос към момента. Това занапред следва да го изясним ", сподели Лорер. За сметка на Главчев, той оцени като " извънредно безапелационно " представянето на гуверньора на Българска народна банка Димитър Радев в диалозите с ПП-ДБ.

Лорер въпреки всичко удостовери, че има сделка ГЕРБ да предложат претендент за началник на Сметната палата.

Въпросната номинация обаче би трябвало да бъде утвърдена от ПП-ДБ и сложена под правилото на " съвместен надзор " - там, където ГЕРБ имат шеф, ПП-ДБ би трябвало да имат подуправител.

На този принцип следва ПП-ДБ да дефинират евентуалния предстоящ шеф на НЗОК, откакто първата процедура по желание на ново управление се провали тази седмица с отхвърли на.

" Ние ще споделим и с ГЕРБ какви са били критериите, по които сме избрали този претендент и се надяваме, че от ден на ден ще подвигаме равнището на избор на български регулатори ", сподели той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР