Депутатът от ПП-ДБ д-р Александър Симидчиев ще поиска обяснение от

...
Депутатът от ПП-ДБ д-р Александър Симидчиев ще поиска обяснение от
Коментари Харесай

Симидчиев пита военния министър Димитър Стоянов за цензурата над д-р Ненков във ВМА

Депутатът от ПП-ДБ доктор Александър Симидчиев ще изиска пояснение от служебния министър на защитата Димитър Стоянов за абсурда, довел до оставката на анестезиолога доктор Мирослав Ненков от Военномедицинска академия.

Ненков описа пред " Дарик радио ", че е напуснал работата си, откакто началникът на ВМА ген..

Медикът е постоянен посетител в утринния блок на радиото и взе участие в разнообразни публицитични излъчвания в персонално качество (през 2014 година той беше и длъжностен министър на здравеопазването).

Той разяснява, че е решил да напусне, с цел да резервира свободата си да приказва: " За да имам право да кажа, че нашият президент наподобява на съветски военачалник, че премиера Борисов е манипулатор, че основния прокурор е слаб артист - неща които аз мисля ".

" Ако това е правилно, ще насочва запитване до министъра на защитата, за това в каква степен се лимитира свободата на персонално мнение, на лекари работещи в структури към МО, което да показват отвън работно време и от свое име ", написа доктор Александър Симидчиев в профила си във Фейсбук.

Питането му е отправено до Димитър Стоянов, защото ВМА е част от системата на Министерството на защитата, а не на опазването на здравето.

В коментара си пред " Дарик " доктор Мирослав Ненков позволи, че " някой мишок от някоя институция е заплашил генерала нещо или го е стимулирал по някакъвначин да се опита да ми затвори устата, което е доста притесняващо ".

" Ген. Мутафчийски направи по този начин, че аз да напусна, само че този мишок, който му църка в ушенцето, ще направи нещо друго - не толкоз прелестно за него самия ", сподели още лекарят.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР