Депутатът от ГЕРБ Жечо Станков подчерта, че решението дава възможност

...
Депутатът от ГЕРБ Жечо Станков подчерта, че решението дава възможност
Коментари Харесай

НС отлага с 3 години преминаването към свободния енергиен пазар

Депутатът от ГЕРБ Жечо Станков акцентира, че решението дава опция за оптимално отсрочване на периода за прекосяване на битовите консуматори на ток на свободния пазар, заложен като изискване за асимилиране на средства по Плана за възобновяване и резистентност.

 

„ Едно домакинство, което през зимата се отоплява на климатик, ще заплати сметка в границите на 180 лв., а в случай че се извърши този ангажимент, който сътрудниците от Политическа партия са поели с последния План за възобновяване резистентност, то сметката на това домакинство от 180 лв. ще стане 720 лв. “.

 

Рамадан Ататалай от Движение за права и свободи беше безапелационен, че битовите консуматори в тези условия не са подготвени да излязат на свободния пазар: " Не сме подготвени, тъй като трябваше до момента да сме определили най-малкото енергийно бедните ".

 

От " Възраждане ", които единствени не поддържаха решението, се опълчиха битовите консуматори изобщо да бъдат изведени от контролирания пазар на електрическа енергия.

 

Депутатът Искра Михайлова изясни, че не могат да поддържат: " Отсрочка на нещо, което продължава да звучи неизбежно ".

" Продължаваме промяната " насочиха своите рецензии към предишни държавни управления поради неналичието на прогрес в либерализацията на енергийния ни пазар.

 

Според Георги Самандов от " Български напредък " подкрепеният план на решение няма никакъв смисъл: " Един елементарен политически пиар, нищо повече, защото битовите консуматори първо са предпазени от ценовите решения, които са на КЕВР ".

 

Социалистът Драгомир Стойнев дефинира подкрепения план като първа стъпка към енергийна поддръжка за битовите крайни консуматори и прикани: " Но също по този начин има семейства, които се отопляват на природен газ и в най-скоро време, в случай че Министерският съвет продължава да не взима решения, то тогава ние народните представители още веднъж би трябвало да решим казуса ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР