Депутатът от ДПС Халил Летифов оглави Комисията по въпросите на

...
Депутатът от ДПС Халил Летифов оглави Комисията по въпросите на
Коментари Харесай

ДПС оглави и спортната комисия в парламента, след като ПП оттегли номинацията на Радостин Василев

Депутатът от Движение за права и свободи Халил Летифов оглави Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в Народното събрание, откакто единственият му конкурент - претендентът от " Продължаваме промяната " Радостин Василев - отдръпна номинацията си.

Летифов беше определен, като 123 депутати гласоподаваха " за ", 58 бяха " срещу " и 8 се въздържаха. Кандидатът на Движение за права и свободи беше подсилен от депутатите от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " Български напредък ". Против гласоподаваха депутатите от " Продължаваме промяната " и " Демократична България ", а " Възраждане " не взе участие.

Бившият министър на спорта от квотата на Има Такъв Народ, а в този момент народен представител от Политическа партия Радостин Василев съобщи от трибуната, че от партията му са взели решение да не вземат участие в " тези кални борби " за власт и още веднъж повтори, че председателското място в комисията не му е самоцел. Кандидатурата му бе блокирана два пъти предходната седмица - от ГЕРБ и Движение за права и свободи.

" През последните 2-3 дни станахме очевидци на извънредно грозни подиуми, неразбираеми за българските жители. Аз не искам да влизам в калните битки на Движение за права и свободи и в задкулисие, което е надалеч от тази постройка ", сподели той.

Въпросът кой ще оглави спортната комисия провокира по-рано напрежение сред Движение за права и свободи и Политическа партия. Двете партии си насочиха взаимни обвинявания, откакто Василев не беше определен за поста предходната седмица, макар че комисията е трябвало в началото да отиде към Политическа партия. В последна сметка тя отиде при Движение за права и свободи, а самият Василев сподели, че аргументът за това е било, против която той е подал сигнал в антикорупционната комисия (КПКОНПИ).
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР