Депутатът от ДПС Делян Пеевски изведнъж се разграничи от най-спорните

...
Депутатът от ДПС Делян Пеевски изведнъж се разграничи от най-спорните
Коментари Харесай

Делян Пеевски внезапно хареса идеите на Правосъдие за всеки

Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски внезапно се разграничи от най-спорните точки в плана за промени на конституцията, засягащи основния прокурор, и трансферира отговорността за тях върху ГЕРБ и ПП-ДБ.

Пеевски, който беше глобен по американския закон " Магнитски " за корупция, изненадващо поддържа рецензиите на организацията " Правосъдие за всеки " и съобщи, че ще гласоподава за отпадането на проблематичните текстове.

Става дума за увеличението на правото на основния прокурор да се кандидатира за втори петгодишен мандат, както и да ръководи съвещанията на прокурорския съвет.

От името на Движение за права и свободи Пеевски съобщи, че ще изиска тези точки да отпаднат.

" Няма оферти на Движение за права и свободи в конституционните промени, ние единствено припознахме техните оферти ", разгласи депутатът пред публицисти след изключителното съвещание на Комисията по правни въпроси.

Няколко дни по-рано " Правосъдие за всеки " заподозряха Пеевски и Десислава Атанасова в съществено пренаписване " " на истинския план на ПП-ДБ за правосъдната промяна и оповестиха, че скъсват предизборното си съглашение с обединението в символ на митинг против слабостите в плана.

Намек за вероятно разколебаване на поддръжката на Движение за права и свободи за конституционните промени пристигна по-рано от страна на (и частично от Радомир Чолаков) по време на съвещанието на Правната комисия.

Хамид неколкократно употребява случая с насилието от Стара Загора, с цел да насочи персонални упреци за непросветеност към от Окръжния съд, като най-сетне упрекна болшинството в Народното събрание, че желае да понижи публичната (т.е. парламентарната) квота в бъдещия съдийски кадрови орган.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР