Депутатът от БСП Георги Свиленски е пострадал при конфликт пред

...
Депутатът от БСП Георги Свиленски е пострадал при конфликт пред
Коментари Харесай

Георги Свиленски пострада при конфликт пред Паметника на Съветската армия

Депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски е потърпевш при спор пред Паметника на Съветската войска.

Той се е опитал да премине загражданията, с цел да стигне до монумента, в следствие се е стигнало до прикосновение със чиновник на Областната администрация, предава.

При случая е потърпевша ръката му.

 От УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ " прецизираха, че раната му е обработена и той е бил освободен.

" Човек от регионалната администрация е бутнал оградата към Паметника на Съветската войска съзнателно и силово върху Георги Свиленски, и в този момент той е с разрязана ръка ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Тя добави, че сега пред Паметника на Съветската войска „ бият депутати ”.

Нинова акцентира, че правото на независимост и мнение е потъпкано.

„ Разрушавайки монументи, рушите историята ”, сподели още водачът на Българска социалистическа партия.

" Когато идвахме преди няколко месеца, поискахме документи за законността - заповедите за проекта за сигурност, за ремонт. Зам.-областният шеф беше навътре в оградата, ние от външната. Полицията ни оказа подпомагане да влезем и през входа, където и предишния път влизахме, същият човек сподели, че нямаме достъп, а единствено той има.  Ако е строителен обект и е рисково, тогава за какво беше по костюм и без каска? Негов чиновник, засилвайки се от 3-4 метра, в наличието на полицията, се хвърли върху оградата, която се стовари върху мен и нарани ръката ми. Подал съм тъжби в полицията и съм извадил здравно. Ще ми бъде предоставено името му, с цел да подам частен иск. Така индивидът ще си понесе отговорност. Как може държавен чиновник да се хвърля като гамен в центъра на София? Доколкото знам е шеф на дирекция. Кого пазят служителите на реда и на кого е нужно опълчването? Борисов, Пеевски, Петков, Терзиев и Христо Иванов дължат отговор. 8% е доверието в българския парламент и 20% от депутатите не желаят демонтирането. Призоваваме хората на ежедневни митинги. За нас е значима историческата памет ", разяснява Свиленски. 

 

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР