Депутатът Иван Димитров от Демократична България обясни в кулоарите на

...
Депутатът Иван Димитров от Демократична България обясни в кулоарите на
Коментари Харесай

Депутатските заплати само по банков път било на ръба на закона

Депутатът Иван Димитров от " Демократична България " изясни в коридорите на Народното събрание, че когато се одобряват правила, следват те да бъдат признати за всички и когато се споделя, че ще се заплащат пари по банков път, би трябвало да важи за всички .

Припомняме, народните представители влязоха в спор по време на съвещанието на Временната комисия за разработване на план на Правилник за организацията и активността на Народното събрание. Бурната полемика породи след предложение на " Продължаваме промяната " заплатите на народните представители да се превеждат по банков път, а не на ръка, както е сега .
 Депутатите да могат да си получават заплатите и на ръка
Депутатите да могат да си получават заплатите и на ръка

Обсъждали да си съкратят или анулират Коледната почивка

Ако вие нямате банкова сметка, най-после на месеца по какъв начин ще ви платят заплатата , запита Димитров репортерите. Когато се приказва за депутатските заплати, Димитров изясни кое е вярно, кое е законосъобразно и кое има проблем със закона. Не единствено аз, само че в случай че сте обърнали внимание, единствено четирима души били " за " депутатските заплати да се превеждат по банков път , а останалите били срещу с претекстовете, че съгласно тях това е на ръба на закона.

Той уточни, че един интернационален водач взима по-висока заплата от депутатската, а може да не получава всичко по банков път .

Иван Димитров посочи, че ще получава депутатската си заплата по банков път. Той призна, че има заем над 400 000 лв. и е заявен преди 8-9 години, като се заявява всяка година.

Юристът и народен представител от Демократична България Атанас Славов също разяснява тематиката. Той съобщи пред публицисти в Народното събрание, че си получава заплатата от Народното събрание по банков път, само че има разнообразни депутати, които избират кеш . Българското законодателство разрешава възнаграждение в кеш на работна заплата до избран размер, в случая не се прави изключение за депутатите , изясни Славов.

От разнообразни парламентарни групи има депутати, които желаят да получават заплатата си на ръка, само че това е право, което е обещано за всеки български жител, в случай, че се покриват всички осигуровки и налози. Работникът може да избере дали по кеш или банков път може да си получава заплата , сподели Славов.

Той акцентира, че няма черна каса за депутатските заплати . Предвижда се всички разноски да бъдат оповестени от време на време на страницата на народните представители. Няма черна каса и 2/3 от работата на народните представители в Народното събрание се получава по банков път, добави Атанас Славов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР