Депутат от Продължаваме промяната – Демократична България“ обяви неприятна новина

...
Депутат от Продължаваме промяната – Демократична България“ обяви неприятна новина
Коментари Харесай

Депутат: Марица Изток 3“ може да спре до дни

Депутат от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ разгласи неприятна вест за Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 3 “ и планува митинги в енергийния бранш.

Може още веднъж да има митинги в енергетиката, защото на 21 февруари изтича контракта с КонтурГлобал на „ Марица Изток 3 “, която в действителност е най-големия производител на сила от въглища през последните няколко месеца, стартира в „ Лице в Лице “ Владислав Панев.

Изтичането на контракта значи най-вероятно прекъсване на централата, когато цените на тока са ниски. Това значи и доста понижаване на добива на въглища, тъй като през януари към този момент излязоха данни, че ние към този момент сме голям вносител на електрическа енергия, и то тъкмо тъй като има 46 % спад по отношение на 2019 година и тъй като пазарите условия са такива, добави той.

Ние сме заливани от евтина електрическа енергия от румънските вятърни и водни централи, и „ Марица Изток 3 “ не устоя на тази конкуренция и няма кой да ѝ купи тока. НЕК няма да изкупува ток и хората от мините ще илязат на митинги. Те могат да бъдат задействани и по политически аргументи, защото тогава изтича и ротацията, сподели още Панев по бТВ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР