Депасерят от ромски произход Тихомир Велков и съпругата му Румяна

...
Депасерят от ромски произход Тихомир Велков и съпругата му Румяна
Коментари Харесай

Ето кои са заловените да купуват гласове за водача на листата на ДПС в Монтанско Митко Галата

Депасерят от ромски генезис Тихомир Велков и брачната половинка му Румяна Асенова са уличените в пазаруване на гласове за вота на 2 април, разкри единствено пред Narod.bg източник от Министерство на вътрешните работи.
Разкритието стана по-рано през днешния ден при профилирана полицейска интервенция за противопоставяне на битовата престъпност и противозаконния избор по заповед на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров, провеждана на територията на Монтана.



Всичко стартира след сигнал, регистриран под номер 301р-5830/20.03 23 година за пазаруване на гласове в монтанското село Доктор Йосифово, в интерес на Движение за права и свободи. При акцията ченгетата направили обиски в частен дом, намиращ се на ул. „ Илия Ценков “ 4, населяван от Тихомир Петров Велков на 41 година и 40-годишната му брачна половинка Румяна Любенова Асенова.
При следствието служителите на реда разкрили 3 тетрадки, отчасти изписани  с имена с посочени парични суми против всяко име.
Намерени и конфискувани са и 5 независими листа с още участници в престъпната скица за извършване на покупки на избор в интерес на локалния онбашия и лидер на листата на Движение за права и свободи Димитър Аврамов – Митко Галата.
Велков и Асенова не са престъпно проявени. По време на обиска в дома си е била единствено Румяна Асенова, а Тихомир Велков е разгласен за търсене.
По закононарушението е формирано досъдебно произвеждане 302/23 година по чл.167, ал.2 от Наказателен кодекс, по разказа на РУ- Монтана, където работата по случая продължава.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР