Денят ще започне с разкъсана облачност, която в много райони

...
Денят ще започне с разкъсана облачност, която в много райони
Коментари Харесай

Затопля се, но в Западна България пак ще вали

Денят ще стартира с раздрана облачност, която в доста региони ще намалее до слънчево. Следобед над планинските региони от Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Ще продължи да духа до сдържан вятър от изток-североизток.

Максималните температури ще се покачат до сред 24-26°С, по-високи в Дунавската низина и Южна България – до27-29°С, сочи прогнозата на Meteo Balkans.

Времето в София

През нощта против сряда облачността ще е раздрана, намаляваща до ясно време. През деня в ще е най-вече слънчево и топло. След обяд на обособени места ще се развива купесто-дъждовна облачност и е допустимо да превали слаб дъжд. Очакваните минимални температури ще са към 13°С, а оптималните - до 25°С.

Времето в планините

Ще бъде прелестно за разходки и туризъм. Следобед обаче тук-там в масивите от Западна и Южна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми. На места в масивите от Югозападна България количествата ще са обилни. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра към 15°, на 2000 метра - към 10.

Времето по Черноморието

Денят ще стартира с раздрана облачност, само че без превалявания. През деня ще е най-вече слънчево и ще се затопли. Максималните температури на въздуха ще са сред 21° и 22°. Температурата на морската вода е 20-22°С.

Времето на Балканите

Над по-голямата част от полуострова ще доминира слънчево време, следобяд над Динарските планини с развиване на купесто-дъждовна облачност. Очакваме превалявания и гръмотевици. Температурите и в югозападната част ще се покачат и ще надминават 30 °С.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР