Денков се провали при посещението си в Австрия. България все

...
Денков се провали при посещението си в Австрия. България все
Коментари Харесай

Денков се провали при посещението си в Австрия 

Денков се провали при визитата си в Австрия. България въпреки всичко получи отвод за Шенген. Този извод може да се направи от заглавията в австрийската преса.

Официалното посещаване на българския министър председател Николай Денков в Австрия е една от външнополитическите тематики в “Кроненцайтунг ”, вестника с максимален тираж в страната, съобщи Българска телеграфна агенция.

“Въпреки че натискът от страна на Европейски Съюз и на опозицията непрестанно се усилва, федералното държавно управление се опълчва на присъединението на Румъния и България към Шенгенското пространство. Българският министър-председател получи явен отвод при визитата си във вторник във Виена ”, написа ежедневникът.

Вестникът цитира думите на Нехамер:

“Позицията на Австрия е ясна. В момента не е допустимо разширение на Шенген ”.

Изданието показва предпоставките, които биха трансформирали тази позиция – унищожаване на границите сред страните в чертите на Шенген, по-добра отбрана на външните граници на Европейския съюз, по-бързо репатриране на мигрантите.

Канцлерът акцентира, че позицията на Австрия “не е против България и Румъния ”

Българският министър председател не може да убеди Карл Нехамер, че приемането на неговата страна в Шенген ще усъвършенства битката против незаконната миграция, написа “Кроненцайтунг ”. Нехамер похвали напъните на България в опазването на външната граница. Денков посочи, че по въпроса с незаконната миграция сред двете страни имат идентична позиция. Българският мотив е, че в случай че България и Румъния са членове на Шенген, битката с незаконната миграция ще е доста по-ефективна.

“Премиерът на България упреква страните от Шенген в “изместване на проблемите ”. Така австрийската информационна организация АПА наименува просторен материал за вчерашното посещаване на Николай Денков. Той се базира се на изявление на журналиста Щефан Воспеник с българския министър председател.

В него се споделя, че съгласно Денков причините на Австрия са “извинение ”

АПА обобщава, че българският министър председател е отправил остра рецензия към страните, които постановат инспекции по границите със своите партньорски страни в битката с незаконната миграция.

“С тези вътрешни граници казусът с незаконната миграция се трансферира от една страна към друга ”, декларира Денков. Единственото общо решение е опазването на външните граници и връщането на лицата, които нямат право на престояване.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР