Денислав Коджабашев и Теодор Александров се класираха за четвъртфиналите на

...
Денислав Коджабашев и Теодор Александров се класираха за четвъртфиналите на
Коментари Харесай

Коджабашев и Александров на четвъртфинал в Панагюрище

Денислав Коджабашев и Теодор Александров се класираха за четвъртфиналите на 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open! Българите разгромиха с 3:0 гейма (11:4, 11:2, 11:8) румънците Александру Маноле и Алин Спелбуш. Нашите гении демонстрираха кой ще диктува темпото от първото разиграване и до края не изпуснаха самодейността.

“Те направиха доста лесни неточности първоначално и това ни даде нужната увереност”, изясни Теодор Александров. “Едното момче е играло в българското състезание, познаваме ги добре и бяхме чудесно подготвени”, добави Денислав.

За място на полуфиналите българите ще спорят с някогашните номер 1 в света Йонгсик Чън и Сангсу Лий.

“Трябва да сме по-агресивни и да играем с по-голям риск. Това е най-тежкият вероятен жребий”, разяснява Александров, а Коджабашев добави, че поддръжката на феновете по трибуните дава спомагателен тласък и ентусиазъм.

Двубоят с корейците е на следващия ден от 11:50 часа в “Арена Асарел”.  По-рано през днешния ден Денислав в тандем с Мария Йовкова отпадна в първия кръг на главната скица в новата дисциплинираност в шампионата – смесените двойки. Двамата изгубиха от холандския тандем Лауренс Тромер/Брит Ейрланд с 1:3 гейма (8:11, 7:11, 11:8, 6:11).

“Имахме шансове, само че във значимите моменти и точки те бяха по-стабилни от нас. Изградиха играта си по-добре. Въпреки това съм удовлетворена от показаното”, показа Мария. “Просто бяха по-добри. Изиграха няколко мача преди този момент. Започнахме мъчно, сковано. Обстановката, след пренареждането на залата, беше друга и трябваше време да си намеря обсега на ударите. В разиграванията ни надиграваха”, заключи Денислав.

Женският ни тандем Полина Трифонова и Мария Йовкова завърши присъединяване си на 1/8-финалите на 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open. Двете позволиха проваляне с 0:3 /5:11, 3:11, 4:11/ от извънредно класен противник – китайките Ютин Гу и Дзъ Му.

“Много скъп опит е да играеш с китайски състезателки. Като цяло е мъчно да се изправиш против азиатци. При тях нещата се случват извънредно бързо. Докато едната прави удара, топката към този момент е при другата и времето за реакция е доста малко. Когато се изправяме против европейки имаме повече възможности”, разяснява Мария. “Това беше мач за струпване на опит. Тествахме разнообразни неща, само че те постоянно имаха правилния отговор”, добави Поли.

До края на деня ще има още два мача с българско присъединяване. При дамите европейската шампионка за девойки до 18 години от Гимараеш, 2017, Мария Йовкова, се изправя против 61-ата в света Минами Андо от Япония.

В последния мач от схемата при мъжете през днешния ден, Теодор Александров ще играе с Рувен Филус от Германия. Срещата е с начален час 21:00 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР