Ден след като в сряда руският президент Владимир Путин обяви

...
Ден след като в сряда руският президент Владимир Путин обяви
Коментари Харесай

Мобилизацията е в ход: протести и разплакани семейства

Ден откакто в сряда съветският президент Владимир Путин разгласи частична готовност, в обществените мрежи бяха публикувани видеоклипове с трагични подиуми на разплакани фамилии, които се сбогуват с мъже, заминаващи от центрове за готовност.

На видео от източния сибирски град Нерюнгри се виждат мъже, които излизат от стадион и преди да се качат на рейсовете, мъжете се прегръщат със свои родственици, които ги чакат извън.

Много от тях плачат, а някои закриват с длани устата си в демонстрация на тъга.

«В 1941-1945 году да, воевали, это была война. А сейчас нет, это политика»

Мужчины в Дагестане спорят с сотрудницей военкомата.

Видео: «ЧТД»
— Холод (@holodmedia)
В Москва дами плачат, прегръщат и прекръстват мъже в различен мобилизационен център.

Баща прегръща на разлъка 25-годишния си наследник и му споделя: " Пази се ".

Младежът на име Дмитрий споделя пред " Осторожно новости " в " Телеграм ", че не е очаквал да бъде свикан и мобилизиран толкоз бързо изключително тъй като е студент. По думите му получил същата заран призовката да се яви в центъра в 15 часа и откакто чакал час и половина, му било казано, че отпътува незабавно с останалите мобилизирани. След това излязъл на открито, с цел да се сбогува с роднините и приятелите си.

Обявената частична готовност докара до спонтанни митинги в Русия, на които в сряда бяха задържани минимум 1332 души по данни наФранс прес.



Според съветската правозащитна организация OВД-Инфо единствено в Москва са били арестувани минимум 538 души, а в Санкт Петербург - 479.

И в двата града има случаи на пребити участници в митингите. В 15 полицейски сектора в Москва на арестувани мъже са били връчени повиквателни за готовност.



" Мобилизацията в Русия е самопризнание, че нейната кадрова войска, която " десетилетия е била подготвяна за присвояване на непознатото, не устоя и се разпадна ".

Това съобщи Володимир Зеленски в своето послание тази нощ, представено от Укринформ.

В него украинският президент, както постоянно прави, показва признателност към всички украинци и украинки, които пазят независимостта на страната си.

Според него Украйна е съумяла да промени хода на войната, тъй че " всеки окупатор, дори и най-неадекватният, да може да усети, че ние можем да победим и се движим към успеха ".

Зеленски благодари и на европейските съдружници на Украйна - от Исландия до Румъния, както и на Съединени американски щати, Канада, Англия, Турция и доста други.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР