Ден преди женския празник цветарите в Бургас надуха яко цените,

...
Ден преди женския празник цветарите в Бургас надуха яко цените,
Коментари Харесай

Мъже, развързвайте кесиите за 8 Март! Роза с опаковка струва 10 лв., саксия зюмбюл 5-6 лв.

Ден преди женския празник цветарите в Бургас надуха крепко цените, тъй като по думите им " ден година храни "

Инфлацията удари съществено и по цветарските магазини, видя кореспондент на Флагман.бг. Само ден преди 8 март цените на цветята по сергиите в Бургас са най-малко с 20 % нагоре. Проверка на Флагман.бг сподели, че тази година мъжете ще би трябвало да развържат кесиите, в случай че желаят да създадат щастливи своите нежни половинки или майки.

По улиците към този момент могат да бъдат видени забързани мъже, които към този момент са се насочили към магазините, с цел да съумеят да намерят идеалния букет за празника. Най-малко сред 7 и 10 лв. ще би трябвало да си подготвят представителите на мощния пол, с цел да видят на следващия ден усмивките на своите обичани.

Най-търсени си остават букетите от рози, зюмбюлите и лалетата , разяснява пред Флагман.бг продавачка, само че и добавя, че поради високите цени, мъжете избират да заложат на по-скромна численост. Една роза с опаковка коства 10 лева, което е и най-високата цена за красивото цвете с бодли. Срещат се и за 7 лева - с дребна панделка и не толкоз свежа роза.

При хризантемите също се вижда нарастване. Клонка от растението се търгува за 4,50 лева

Зюмбюлите костват сред 5 и 6 лева, според дали желаете панделка или непретенциозен целофан. Скъпи мъже, в случай че желаете да минете най-тънко за празник, постоянно може да купите по едно лаленце за значимите дами в живота ви. Търгуват се по 2 лева за численост, а при цветовете има богат избор.

Кошничка с орхидея също наподобява добър вид, като за нея ще извадите 8 лева. 

И защото инфлацията много е стегнала мъжките портофейли.



За сметка на това пък ниските цени на цветята в хранителен магазин „ Била “ едвам не провокираха пердах измежду лелките, които очевидно са употребявали обедната си отмора, с цел да купят растения за учителки и класни ръководители на децата им. Дамите безусловно атакуваха кашоните със стока още преди личният състав да е наредил цветята по щандовете. Там саксия Кала се продава за 12,99 лева, три броя зюмбюлчета в саксийка костват 3,99 лева Букет от тях пък е 4,99 лева, а в цветарския магазин представителите на мощния пол би трябвало да си подготвят 8 лева за броя. Букет от пролетни цветя пък се търгува сред 25-45 лева, само че цветарите са безапелационни, че към този момент никои не се оглежда в тях, тъй като за в пъти по-малко пари може да си купите 7 броя рози в целофан. Буквално и най-оръфаните цветя изчезваха за секунди от щандовете в " Била " поради по-ниските цени.

Обичайно за дните към 8 Март ул. „ Александровска “ още веднъж се е трансформирала в обичано място за тротоарните търговци. Възрастни дами, пристигнали с рейса от средецкото село Долно Ябълково, от село Веселие край Приморско, от Везенково край Сунгурларе или от село Твърдица край ж. к. " Меден рудник "  са запретнали ръкави и през целия ден се надяват някой да обърне внимание и на тяхната домашна стока. Бабите продават най-вече зюмбюли, нарциси и лаленца, а цените им са в действителност алегорични. Мунувачите се стопират при тях и ги разпитват от кое място са и купуват от красивите им букетчета от градинката, без да желаят рестото си.

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР