Ден на протести в различни градове на страната срещу високите

...
Ден на протести в различни градове на страната срещу високите
Коментари Харесай

Нови, поредни, неделни протести в страната

Ден на митинги в разнообразни градове на страната против високите цени на горивата и ниския стандарт на живот се чака през днешния ден. Демонстрации са планувани в Бургас, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Сливен, Хасково, Троян.
В Бургас митингът против цените на горивата се чака да премине в обществен. За разлика от предходните, този се провежда сред самите участници. „ Протест против общественото ликвидиране на българите “, това е новото мото на недоволството, сподели Росинка Бъчварова, една от основателите на митингите в града. Протестът е на нормалното място и час, на паркинга до изхода на Бургас, към автомагистралата в 12 часа в неделя.

В Пазарджик протестиращите против ниските приходи ще се съберат в 13 часа на паркинга пред парк „ Стадиона “. След това те ще тръгнат пеш по улиците на града, като крайните точки са постройките на общината и регионалната администрация.

В Благоевград следващият цивилен митинг се чака да стартира в 11,30 часа, заяви Александър Стамболийски - ръководител на синдикалната организация на Сдружение на българските транспортни служащи. Началото е още веднъж на паркинга пред ЮЗУ „ Неофит Рилски “.

Протестно автошествие против обществената неправда в Сливен се чака да стартира след събирането на недоволните в 11.00 часа на площад „ Хаджи Димитър “. След което ще мина по централните булеварди на града. Финалът е очакван на „ Дамарски мост. “ Миналата седмица към 100 протестиращи затваряха поетапно пътния възел „ Петолъчката “. За тази седмица няма оповестено желание да се затварят пътища.

С искане за по-висок стандарт на живот поданици на Кюстендил провеждат двучасово пешеходно шествие. В 12 часа те се събират пред театъра в града. Крайната им точка е общината в Кюстендил.

Жители на Троян и района излизат в 12 ч. на следващ митинг против високите цени на горивата и ниските приходи. Тази неделя протестиращите се събират на входа на Троян откъм Ловеч при разклона за село Орешак. След митинга те ще провеждат следващото пешеходно и автошествие по главните улици на града.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР