Ден 36 от войната в Украйна - според американското разузнаване,

...
Ден 36 от войната в Украйна - според американското разузнаване,
Коментари Харесай

Според Белия дом Путин е бил подведен за хода на войната в Украйна

Ден 36 от войната в Украйна - съгласно американското разузнаване, съветският президент Владимир Путин не е бил наясно по отношение на слабото показване на армията му в Украйна.

Твърди се, че съветниците му съзнателно са го дезинформирали по отношение на действителния ход на офанзивата, което е довело до трайно повишаване на напрежението в Москва.

Високопоставен американски чиновник споделя още, че съветският президент към този момент е осведомен с действителната обстановка в Украйна, което би дало опция да премисли бъдещите си дейности. Очаква се в петък да се организира следващия тур от мирните договаряния сред Киев и Москва.

" Имаме информация, че Путин се е почувствал измамен от ръководителите на военната му интервенция и че това е довело до напрежение сред него и генералите му. Смятаме, че съветниците на Путин са му предоставяли погрешна информация по отношение на хора на войната и това какъв брой слаби резултати реализират съветските войски, както и за действителния резултат на глобите върху съветската стопанска система. Това е по този начин, тъй като съветниците му се опасяват да му кажат истината. Всичко това отслаби Русия в дълготраен проект и я сложи в изолираност на интернационалната сцена ", съобщи Кейт Бедингфийлд, шеф по връзките в Белия дом.



Русия е почнала да прегрупира войските си към Киев. Смята се, че част от съветските сили са се преместили в Беларус, само че единствено, с цел да се преоборудват и снабдят със ресурси. Говорителят на Пенгагона Джон Кърби също удостовери, че има данни Владимир Путин да е получвал неправилна информация по отношение на хода на войната.

" През миналите 24 часа видяхме, че към 20% от съветските войски се предислоцираха. Твърде рано е да сме безапелационни къде, само че съгласно нас те са в Беларус, а не в гарнизоните си в Русия. Ако Москва възнамерява да съблюдава поръчката си за деескалация, би трябвало да изпрати силите си назад вкъщи. Но все още това не се случва. Не виждаме това да се случва. Също по този начин, имаме данни, че в региона на Донбас се намират към 1000 наемници от частната съветска военна компания " Вагнер ", сподели Джон Кърби, представител на Пентагона.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР