Демократична България се очаква да има трима министри в бъдещия

...
Демократична България се очаква да има трима министри в бъдещия
Коментари Харесай

ДБ с трима министри, Борислав Сандов - вицепремиер по съвместителство

Демократична България се чака да има трима министри в бъдещия кабинет - Надежда Йорданова на Министерство на правораздаването, Божидар Божанов - на дигитализацията и електронното ръководство и Борислав Сандов - вицепремиер, само че " по съвместителство " в Министерство на околната среда и водите, който ще дава отговор за ръководство на зелената договорка, промяна на стопанската система. Това разкри самият Сандов в изявление пред Българска национална телевизия за договарянията с съдружните сътрудници, Политическа партия и номинациите за състав на кабинет.

Предстои " Зелено придвижване " да направи публична номинация довечера или на следващия ден - на съвещание на Националния съвет. " Ако бъда аз номиниран - тогава ще съм на тази позиция. Има вътрешна номинация, говорено е с сътрудниците, само че се изисква решението да пристигна посредством гласоподаване на Националния съвет ", разясни той. Сандов посочи, че постът се назовава по съвместителство, защото той ще е единствено в ресора по зелената договорка, климатични политики, зелена промяна , само че следва точна дефиниция и това е залегнало в съдружното съглашение.

На въпроса за какво не е подписано съдружното съглашение - той сподели, че стартира окончателното оформление и се почиства съставът на държавно управление.
 Демократична България хвана Петков и Василев неподготвени - желае промени в коалиционото съглашение
Демократична България хвана Петков и Василев неподготвени - желае промени в коалиционото съглашение

Съпредседателите на Политическа партия са в централата на " Демократична България "

Обсъждат се разновидности, които са били дебатирани, чака се обособени обединения да проведат своите съвещания, които да ратифицират или одобрят такова съглашение, сътрудниците на Демократична България следва през днешния ден или на следващия ден да проведат тези съвещания, разбрах, че Българска социалистическа партия е отсрочила и няма да стане тази седмица. Има Такъв Народ би трябвало да се види също, разкри още Сандов .

Не е правилно, че не е подписано съглашението поради " Зелено придвижване ", безапелационен бе Сандов. Имало диалог дали позицията вицепремиер да е обособена.

Борислав Сандов заяви: Демократична България ще получи три поста - Министерство на правосъдието, Министерство на околната среда и водите и Министерство, обвързвано с дигитализацията и е-управлението , само че също е въпрос на дефиниция. Надежда Йорданов и Божидар Божанов са евентуалните министри, само че формалното решение ще бъде взето на Народно събрание на Демократична България, разгласи още той.
 Политическа партия няма да бави мандата и ден: „ Очаквайте напълно скоро “
Политическа партия няма да бави мандата и ден: „ Очаквайте напълно скоро “

Кирил Петков чака четири вицепремиера и две нови министерства

Засега не е имало лидерска среща на една маса, уточни още Сандов от договарянията. По думите му Политическа партия усещат, че има напрежение и играят ролята на балансьор и вървят при останалите обединения, с цел да текат договарянията. Ще има съдружно съглашение, към което ще се причислява всяка една от партиите, разкри още той. Подписите ще са на формалните ръководители, които са в оставка, посочи Борислав Сандов. Оставката е политически акт, само че когато се приказва за държавно управление - се приказва за задължения, разясни той. На въпрос за какво Има Такъв Народ няма вицепремиер, той сподели, че те са поели отговорност за тежки министерства - МЕ, Министерство на регионалното развитие, Министерство на външните работи и ММС. И може би отчитането на балансите е довело до това да нямат вицепремиер.

Той дефинира като градивен духът на договарянията и изрази вяра първите месеци на ръководство да има добър разговор, заключи Сандов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР