Демократична България още в самото начало показа отношението си за

...
Демократична България още в самото начало показа отношението си за
Коментари Харесай

Стоян Михалев: Жотева от СЕМ ни говореше как нямат пари, а си раздават бонуси

" Демократична България " още в самото начало сподели отношението си за метода, по който се ръководи Българска национална телевизия, за държанието на генералния шеф. Знаете, че Христо Иванов, поканен в Българска национална телевизия, изиска оставката на Емил Кошлуков от ефира на публичната телевизия. Искаме промени и в Закон за радиото и телевизията, неща, които сме предложили, излязоха, че са споделени. Нямаше никакви предварителни ангажименти. Това разяснява депутатът от Демократична България Стоян Михалев в ефира на " Честно казано с Люба Кулезич ".

" 112-то място по независимост на словото не е инцидентно в България и какъв е приносът на Българска национална телевизия и Съвет за електронни медии. Те могат всичко да оспорват, само че в предходния парламент извикахме Съвет за електронни медии на чуване, те пристигнаха да показват доклада си, само че ние отказахме да го създадем. Тогава Бетина Жотева ни обясняваше какъв брой са значими парите за мониторинг, тъй като не им доближават, а разбрах, че там се раздават бонуси, вършат промени градивни ", добави Михалев.

" Системата с политически квоти в регулаторите не работи добре. Разбирам от медиите, че сегашният състав от Съвет за електронни медии бърза да изтегли цялата процедура за нов общоприет шеф на Българска национална телевизия за април. В края на април изтичат мандатите на трима от членовете на Съвет за електронни медии, а през юли изтича мандатът на Емил Кошлуков Какъв е смисълът да се изтегля в последните три дни от мандата да се избира шеф с неизтекъл мандат. Това демонстрира някакви зависимости ", сподели още той.

.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР