Демократична България (ДБ) ще призове Продължаваме Промяната (ПП) за по-сериозни

...
Демократична България (ДБ) ще призове Продължаваме Промяната (ПП) за по-сериозни
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ще призовем ПП за сериозни усилия за реализиране на втория мандат

" Демократична България " (ДБ) ще призове " Продължаваме Промяната " (ПП) за по-сериозни старания за осъществяване на втория мандат, стана известно от коментар на ръководителя на ПГ на Демократична България Христо Иванов пред публицисти в Народното събрание по отношение на вероятността за постоянно държавно управление.

Той беше безапелационен, че за групировката му не е алтернатива поддръжка на кабинет с първия мандат - на ГЕРБ. Оттам нататък, акцентира Иванов, считаме, че би трябвало да се положат по-сериозни старания вторият мандат да бъде осъществен като опция и ще приканим " Продължаваме Промяната " за малко по-задълбочен и сериозен диалог, тъй като съгласно нас това е реалистичният сюжет - в случай че въобще е допустимо да се излъчи държавно управление, да стане с втория мандат. Вторият мандат е на Политическа партия, в реда на нещата е те да анонсират по какъв начин си показват формулата, ние можем да участваме в разискване, добави Иванов.

Демократична България биха оценявали всяка една формула от позиция на техните критерии и до каква степен подобен кабинет може да осъществя съществени конституционни промени, отговори той на въпрос каква би била позицията им, в случай че ГЕРБ поддържат втория мандат. Дяволът ще е в детайлите, акцентира политикът.

Христо Иванов посочи, че третият мандат към този момент не е обсъждан в органите на Демократична България, само че предизвести, че при него ще има доста сериозен риск от повтаряне на формулата " Беров " - един мандатоносител, неразбираемо кой стои зад кабинета, кой действително носи отговорност. Когато разсъждаваме върху третия мандат, би трябвало да сме доста чувствителни по тази тематика, предизвести съпредседателят на " Демократична България ".

За окончателната присъда за някогашния кмет на " Младост “ Десислава Иванчева сподели, че решенията на Върховен касационен съд не се разясняват, те се извършват. Очевидно е, че съдът се произнесе и това е последната точка по този проблем, добави Иванов.

По-рано в четвъртък " Продължаваме Промяната " (ПП) и " Демократична България " (ДБ), осведоми Българска телеграфна агенция.Асен Василев, съпредседател на Политическа партия, настоя интензивно да призоват служебното държавно управление да внесат същински бюджет за 2023 година Той предизвести, че в случай че се стигне до нови избори, това удължение на бюджета няма да работи за три месеца, най-вероятно ще работи до края на юни. По думите му една бюджетна процедура лишава към месец и в най-хубавия случай можем предколедно да имаме бюджет.

Наистина да се обединим към апел да се внесе същински бюджет, с цел да има прогнозируемост и за бизнеса. Ние държим да останем в границите на 3-процентния недостиг, тъй като е освен фискално отговорно, само че това е пътят ни към еврозоната, добави Василев.

От Демократична България обявиха, че споделят причините за обществените разноски, само че бяха безапелационни, че парите би трябвало да стигат до хората, които в действителност имат потребност, а не всички да получават помощи „ на калпак “.

В началото Владислав Панев уточни, че прогнозите на Политическа партия за растеж на стопанската система са прекомерно оптимистични, изключително поради обстоятелството, че и интернационалните организации вършат прогнози за спад. Светът се насочва в световна криза, изключително това се отнася за нашите съществени търговски сътрудници, по-ниско ползване, добави Панев.

Той изрази терзание, че може би няма да вържем бюджета и изобщо държавните финанси, в случай че продължаваме с политиката на разпределяне на пари на калпак.

Кирил Петков означи, че целите са им доста сходни. Той уточни, че има някои заплащания, които би трябвало да се случат. Петков съобщи, че по време на тяхното държавно управление са съумели да създадат бюджет, който по едно и също време да има мощна обществена политика и държи бюджетния недостиг.

Въпросът е в този момент в чисто политическите динамичности да се раздели и да не се обвързва държавно управление и кабинет с решение на проблемите, свързани с бюджета, добави той.

Христо Иванов съобщи, че с диалозите двете обединения демонстрират отговорно отношение към това, че страната би трябвало да действа. Бихме предложили също по този начин да продължим диалог във връзка с опциите за осъществяване на втори мандат, с цялостното схващане какъв брой комплицирано би било това, сподели той.

Също сме декларирали, че не можем да подкрепим реализация на първия мандат, само че това не значи, че отговорността на първия мандатоносител би трябвало да бъде заметена, разяснява Иванов.

Трябва да почнем диалог в подтекста на локалните избори, сподели още той. По думите му това е част от политическия цикъл, който „ може да тласне страната напред в развиването ѝ “ и да я изведе в „ постоянна реформаторска орбита “. Носим споделена отговорност да дадем обща визия, обща формула за общи претенденти, счита още Иванов.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР