“Демократична България (ДБ) обяви, че остро протестира срещу по време

...
“Демократична България (ДБ) обяви, че остро протестира срещу по време
Коментари Харесай

ДБ протестира срещу изявленията на Радев в Брюксел: Продължава да изолира България - Политика

“Демократична България ” (ДБ) разгласи, че остро стачкува против по време на, " с които той за следващ път сложи под подозрение стратегическите ползи на България като пълностоен член на Европейски Съюз и НАТО ".

" Радев се прави, че не схваща какво значи победа. “Демократична България ” му изяснява: победа значи съветските агресори да се изтеглят от цялата територия на Украйна, в това число от окупирания през 2014 година Крим, да платят репарации за нанесените материални и нематериални вреди, а виновниците за военните закононарушения и за закононарушения против човечеството, да бъдат изправени пред интернационален арбитражен съд, най-добре пред Международния углавен съд в Хага ", разясняват от дясното обединяване в позиция, изпратена до медиите.

" Радев безконтролно опълчва успеха за Украйна на мира, като пренебрегва действителността, че само постигането на задачите на законната самоотбрана на Украйна ще бъде и победа за интернационалното право и основа за дълготраен и постоянен мир в Европа. Само подобен мир ще подсигурява в цялостна степен и българския народен интерес. Колкото по-бързо и уверено бъде реализирана тази цел, толкоз по-малко жертви ще бъдат дадени. И тъкмо по тази причина даването на навременна помощ е толкоз значимо и обслужва директно и нашите личен български народен интерес: постигането на обективен и дълготраен мир и възобновяване на интернационалното право ", се споделя в позицията.

" В цялата си реторика Радев се пробва да обоснове някакъв различен мир, без да има доблестта да го назове директно. А е ясно, че единственият различен мир би могъл да бъде някаква форма на капитулация пред съветската експанзия. Призивите за подобен “мир ” при условия, наложени от путиновия режим с цената на експанзия и голям брой закононарушения против човечеството и интернационалното право, са изменничество освен против битката и саможертвата на украинския народ, само че и по отношение на нашия личен фундаментален народен интерес. Време е в основата на нашата външна политика да бъде подложен правилото, че България не може да разреши нормите на интернационалното право да бъдат сменени с правото на мощния, а нашите граници и сигурност да бъдат сложени според от прищевките на всеки милитаризиран деспот ", пишат от Демократична България.

Според десните Радев продължава да изолира България от напъните на всички наши съдружници, а наред с това той и неговият длъжностен кабинет блокират действителни благоприятни условия за рационализация на нашите отбранителни качества и обричат армията ни на все по-голямо и мъчно обратимо софтуерно закъснение и изолираност от нашите съдружници в НАТО.

" Радев и служебните му държавни управления явно не си слагат за цел бързата и дефинитивна енергийна самостоятелност на България от Русия. Напротив! Миналата есен Радев и неговият кабинет организираха акция по заплашване по повод доставките на газ и по този начин желаеха да обосноват възобновяване обвързването ни с " Газпром ” в цялостен размер. Обществената реакция, а и самото развиване на събитията попречиха на това. По отношение на “Лукойл ” Радев и неговото държавно управление също поддържат неизгодното за България статукво и не употребяват съществуващите и новосъздадени от 48-ото Народно събрание благоприятни условия да защитят националните ни ползи и за намаление на цените и събирането на налози, в това число за минал интервал. Сега Радев се заема и с опит да удължи оптимално зависимостта ни от “Росатом ”. Като заплашва безконтролно с несъгласие, той проваля опцията в границите на създаването и налагането на новия пакет наказания и обвързваните с това общоевропейски политики и благоприятни условия за партниране със Съединени американски щати България да си обезпечи оптимално преференциални условия за бързо излизане от съветската орбита и на нуклеарната си енергетика ", написа още в позицията.

" Пред лицето на най-сериозното предизвикателство за сигурността на Европа от 1945 година насам е време българската политика да бъде подчинена на националния ни интерес и на общите ни цели и отговорности в границите на Европейски Съюз и НАТО. Изтичащата година след началото на незаконната съветска експанзия против Украйна сподели, че този курс не просто е стратегически верен, а е стопански и политически възстановителен и носи голям брой благоприятни условия за развиване и рационализация на страната ни. България може само да има полза от окончателното си отделяне от орбитата на Кремъл ", се споделя в позицията.

Демократична България упорства " българският президент да служи на националния интерес и на стратегическия и цивилизационен избор на развиване на страната ни като заслужен и авторитетен член на Европейския съюз и НАТО. "

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР