Демократична България (ДБ) кани представители на парламентарните групи, ЦИК, неправителствени

...
Демократична България (ДБ) кани представители на парламентарните групи, ЦИК, неправителствени
Коментари Харесай

ДБ кани партиите и ЦИК на дискусия за въвеждане на преброителни центрове

„ Демократична България ” (ДБ) кани представители на парламентарните групи, ЦИК, неправителствени организации на полемика за промени в Изборния кодекс, която ще се състои през днешния ден от 13:00 часа в Народното събрание, оповестиха от пресцентъра на партията. 

Публичното разискване ще е по плана на Демократична България за законодателни оферти, които плануват въвеждане на преброителни центрове. Идеята е измененията да бъдат направени сред първо и второ четене на поправките в Изборния кодекс.

Измененията плануват гласоподавателят да може по собствен избор да гласоподава с хартиена бюлетина или с машина. Целта на законопроекта е основаване на условия за практикуване правото на глас на всички български жители и повишение равнището на посланичество на институциите, показват от Българска социалистическа партия.

Законопроектът на Демократична България планува да бъде въведено обвързване за безкрайно във времето даване на достъп до изходния код на софтуера на машините за гласоподаване за всички партии и обединения, получили над 4 % на последните парламентарни избори. С различен текст се планува ЦИК да сътвори профилирано звено за осъществяване на машинното гласоподаване и подготовка за въвеждане на отдалечен електронен избор.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР