Демократът Рафаел Уорнък спечели преизбирането за Сената на САЩ след

...
Демократът Рафаел Уорнък спечели преизбирането за Сената на САЩ след
Коментари Харесай

Демократите си осигуриха по-голям контрол над Сената в САЩ

Демократът Рафаел Уорнък завоюва преизбирането за Сената на Съединени американски щати след тежък балотаж в Джорджия във вторник, като по този метод укрепва болшинството на своята партия. Той надви над някогашната звезда по американски футбол Хершел Уокър, който беше подсилен от предходния президент Доналд Тръмп. Сред 99% от преброените гласове Уорнък печели 50.8% от тях против 49.2% за Уокър, съгласно Edison Research. Резултатът затвърждава значимата ролята на щата Дорджия, която ще има президентските избори през 2024 година Демократите към този момент завоюваха три съревнования за Сената през последните две години в някогашната цитадела на републиканците, а президентът демократ Джо Байдън победи в щата през 2020 година

Повторните избори в Джорджия се постановиха, тъй като нито един от претендентите не завоюва 50% от гласовете на 8 ноември.

Поражението на Уокър е крах за Доналд Тръмп, защото той се пробва да получи номинацията на републиканците, с цел да се кандидатира още веднъж за Белия дом през 2024 година Бившият президент поддържа Уокър и десетки други високопоставени републиканци на тазгодишните междинни избори, само че огромна част от тях изгубиха.
Реклама Ефектите от успеха
Демократите в този момент са напът да получат болшинство от 51 места в 100-местния Сенат, което ще направи малко по-лесно издигането на номинациите на Байдън за правосъдни и административни постове. Голяма част от приемането на законодателството към момента ще изисква републиканска поддръжка. Победата в Джорджия значи, че демократите ще имат цялостен надзор върху комисиите в Сената и към този момент няма да би трябвало да се придържат към съглашение за шерване на властта с Републиканската партия.

Освен това с спомагателния глас демократите в този момент може би не всеки път се нуждаят от съдействието на сенаторите центристи Джо Манчин и Кирстен Синема, които постоянно бяха в несъгласие с партията си, до момента в който демократите се опитваха да прокарат амбициозната законодателна стратегия на Байдън през последните две години.

Демократите обаче ще се сблъскат с по-голям проблем в Камарата на представителите, откакто републиканците завоюваха малко болшинство на 8 ноември, макар че не съумяха да реализират " алената вълна ", която някои в партията предвидиха.
Компания на Тръмп беше наказана за данъчни измами Компания на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп беше наказана за данъчни измами и други финансови закононарушения. Съдът реши, че Trump Organization е " приета за отговорна по всички обвинявания ", съобщи окръжният прокурор на Манхатън Алвин Браг в Twitter. Съдебните заседатели са приели, че сдружението не е заявило и платило налози върху спомагателните хонорари на мениджърите, като това е ставало в продължение на 15 години, оповестява Reuters.Компанията ръководи хотели, голф стадиони и други парцели по целия свят. Глобата против нея може да надвиши 1.5 млн. $, а точното наказване ще бъде оповестено на 13 януари. Доналд Тръмп не е упрекнат персонално. " Става дума за лакомия и машинация. Никоя компания не е над закона в Манхатън ", изяснява Браг.Въпреки че не се чака санкцията да бъде основна за компания с размерите на Trump Organization, присъдата може да усложни опцията й да прави активност, като изплаши кредитори и сътрудници.Делото беше концентрирано върху обвинявания, че компанията е плащала персонални разноски на топ мениджъри като безвъзмездни наеми и лизинги за коли, без да регистрира приходите, и им е изплащала бонуси като че ли са били самостоятелни реализатори. Реклама Свързани публикации Тръмп загуби извоювани избори, само че ще опита отново 17 ноември 2022, 11:15 Изборите в Съединени американски щати: Червената републиканска вълна не се състоя 10 ноември 2022, 07:45 Изборите в Съединени американски щати: По-малко власт за Байдън и демократите 9 ноември 2022, 08:20 Инфлация и аборти: Съединени американски щати избират сред две действителности 28 октомври 2022, 06:53 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Кирил Кирчев

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР