Делян Пеевски от ДПС е поискал 15 минути почивка на

...
Делян Пеевски от ДПС е поискал 15 минути почивка на
Коментари Харесай

ИТН: Икономическа полиция привиква представители на протестиращите 

Делян Пеевски от Движение за права и свободи е изискал 15 минути отмора на срещата в Народното събрание с представители на протестиращите енергетици, с цел да се обясни обстановката

Икономическа полиция е проверявала двама от синдикалните водачи на митинга на миньорите и енергетиците, заяви ръководителят на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов. Той не назова имената им, само че сподели, че Делян Пеевски от Движение за права и свободи е изискал 15 минути отмора на срещата в Народното събрание с представители на протестиращите енергетици, с цел да се обясни обстановката.

Според ПИК проверяваните са синдикалните водачи Бисер Бинев и Деян Дяков.

Йорданов посочи, че единият от проверяваните е извикан през вчерашния ден, а другият е потърсен по време на срещата в Народното събрание.

Според депутата от Има Такъв Народ към този момент не се върви към консенсус. На срещата участват депутати от всички парламентарни групи без Българска социалистическа партия. Направи усещане и, че не се е явил и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Представители на " Възраждане " и Има Такъв Народ също пристигнаха на срещата с протестиращите енергетици в Народно събрание

Докато текат диалозите сред политическите партии и представителите на протестиращите, Икономическа полиция звъни по телефоните и привиква представители на протестиращи, сподели Йорданов, който със свои съпартийци от Има Такъв Народ даде брифинг в Народното събрание.

Тормозят хора, които стачкуват, сподели още Йорданов.

Представители на парламентарните групи " Възраждане " и Има Такъв Народ пристигнаха на срещата с протестиращите енергетици в Народното събрание, макар че в началото беше оповестено, че на нея са поканени единствено депутати от болшинството, подкрепящо кабинета.

Това стана ясно от видео лъчение на началото на срещата, снимано от депутата от " Възраждане " Искра Михайлова.

Разговорът стартира с апел за обединяване на един от протестиращите енергетици, с цел да се направи най-хубавото допустимо за страната, тъй като казусът не е единствено на Стара Загора, само че настояванията са за евакуиране на териториалните проекти за обективен преход на въглищните райони Стара Загора, Перник и Кюстендил:

" Дори към този момент и на необразованите хора, които не са чували за енергетика, е ясно какво е написано вътре. Ясно е, че мини и централи няма да има. Така че - първото и най-важно нещо съгласно нас е тези териториални проекти да вземете решение да бъдат изтеглени, има задоволително време. Три месеца да бъдат модифицирани - транспарантно, пред всички ни ".
Списък с 6 претенции изготвиха протестиращите миньори и енергетици

През цялото време се опитваме да създадем това, което е най-хубавото за страната, за вас и за вашите деца, съобщи в отговор министър председателят Николай Денков:

" Част от казуса е, че някои от настояванията, които поставяте до момента, няма по какъв начин да бъдат изпълнени. И аз ще употребявам това, че към този момент бяха сложени някои от тях, с цел да го кажа пределно ясно. 30 септември беше безусловно последният период да бъдат изпратени.

Те трябваше да бъдат допълнени преди повече от година. Бяха отлагани непрестанно. И в случай че ние не бяхме ги изпратили на 30 септември, този диалог нямаше да има смисъл да се се състои, тъй като това означаваше, че средствата изчезват и ние нямаше за има защо да ги приказваме ".

Денков означи, че протестиращите не са единни, а да се чака от политиците цялостно единодушие в предизборна акция е извънредно мъчно.

Прякото лъчение е спряно по гледище на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, с претекст, че диалогът не трябва да се трансформира " в шоу ".

На срещата публицисти не бяха позволени.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР