Адвокатът му ще опита днес да отложи старта на делото

...
Адвокатът му ще опита днес да отложи старта на делото
Коментари Харесай

Ще се измъкне ли сириецът Омар за убийството на двамата доблестни полицаи от Бургас

Адвокатът му ще опита през днешния ден да отсрочи старта на делото

В Бургаския областен съд стартира през днешния ден предстоящото от обществото дело против сирийския жител Омар Аднан – за убийството на двамата доблестни служители на реда Йордан Илиев и Атанас Градев. Старт на процеса обаче може да не бъде и даден. Причината е, че бранителят на незаконния мигрант, пребиваващ у нас към този момент четвърта година, ще упорства – явно да се отсрочи за доизясняване на още детайлности от фактическата конюнктура. Адв. Калин Янев изрече скандализираща теза пред публицистите минути преди процеса, че подсъдимият в действителност не е направил съзнателно закононарушение, освен това – той е опитвал да предприеме избавителна маневра и да избегне удара с полицейския патрул. За това той щял да показва вътре доказателства. 

Прокурор Димитър Узунов, който е в екип с сътрудника си прокурор Соня Петрова, съобщи, че всичко е изяснено, че е свършена цялата работа и най-много, че е потвърдено по безапелационен метод действителната възраст на Омар. Той е бил в навършени 18 години, а не е бил на 15, както опита да заблуди способените органи. 

 



Държавното обвиняване е дало подготовка на закононарушението от 25 август 2022 година, което планува от 10 до 20 години затвор или затвор доживот. 

В залата към този момент са двамата татковци на починалите служители на реда, които също са били служители на реда в Първо РУ-Бургас, където служеха техните синове. 

 



Панайот Градев и Радостин Илиев резервираха цялостно безмълвие. По същия метод се държаха двамата синове и брачната половинка на Атанас Градев, както и майката и сестрата на Йордан. 

Адв. Петър Димитров съставлява околните на 43-годишния служител на реда Атанас Градев. Той изясни, че решението да мълчат е персонално тяхно. 

В този развой ще се открива виновността на сириеца, а компенсациите ще се пледират на доста по-късен стадий. 
 

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР