Делта щамът вече представлява над 51% от случаите на COVID-19

...
Делта щамът вече представлява над 51% от случаите на COVID-19
Коментари Харесай

Делта щамът е най-често срещаният вариант на коронавируса в САЩ

Делта вариантът към този момент съставлява над 51% от случаите на COVID-19 в Съединени американски щати съгласно Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите.

Според последната информация, над 51% от случаите на ковид в Съединени американски щати са породени от делта разновидността, както излиза наяве от данните на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите, което прави индийската разновидност най-често срещаният вариант на територията на страната.

Наричан още вид B.1.617.2, делта разновидността в началото беше открит в Индия, заради което потегли и прозвището му като „ индийската разновидност “. Експертите се тревожат в действителност съществено за делта разновидността, защото съгласно проучванията тя е с 60% по-висока предаваемост от предходния преобладаващ Алфа вариант, като и двата са доста по-силно предаваеми от първичния ковид, който даде началото на пандемията. Вариантът също по този начин води и до развиване на доста по-тежка симптоматика на ковид, визира към този момент имунизирани хора, както и се предава за доста по-кратко време – съгласно проучванията са задоволителни единствено 10-15 секунди на директен контакт със инфектиран, с цел да се съобщи вариантът.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР