Делото за катастрофата, при която загина журналиста Милен Цветков, ще

...
Делото за катастрофата, при която загина журналиста Милен Цветков, ще
Коментари Харесай

Марковски очаква бърз ход на делото за смъртта на Милен Цветков

Делото за злополуката, при която почина журналиста Милен Цветков, ще завърши бързо, тъй като няма доказателства, които да затруднят следствието. Мнението е на юрист Марин Марковски. В студиото на Българска национална телевизия той изясни, че самото разследване ще бъде облекчено, тъй като има камера на булеварда, където стана тежката злополука, а има и свидетелски показания.

Според него отбраната на обвинения трансформирала линията си и се отказали да апелират наложената мярка за неотклонение " задържане под стража ". Въпросът е това какъв резултат ще има в съда - това ще бъде зачетено от съда, съгласно Марковски.

Той изясни, че преценката за това каква ще бъде присъдата е доста значима и на нея се базира чувството на хората за правдивост. Да се предвижда каква една бъдеща присъда е комплицирано и не постоянно сполучливо, само че може да се реши - това, което е направил, дали е съзнателно. Това дефинира и дали подсъдния ще получи оптималната присъда, разясни Марковски.

" Той (Кристиан Николов - б.р.) го е блъснал на червен светофор без всякаква причина за това. Нарушението е доста жестоко, а действието е доста рисково ", сподели юристът.

Марковски уточни, че изказванията, че всеки си купува присъдите, не са правилни и няма учредения да се твърди, че по делото съдиите ще бъдат подкупени.

Адвокат Марковски планува присъда сред 15 или 20 години затвор за килъра на журналиста Милен Цветков. Той поддържа концепцията и за отнемането на шофьорската брошура за избран интервал от време за карани при използването на алкохол и опиати, само че не и вечно.

Припомняме, водачът Кристиан Николов е седнал зад кормилото след използването на 4 типа опиати - амфетамин, марихуана, кокаин и лексотан.

Освен на Кристиан Николов, обвиняване беше повдигнато и на майка му - Десислава Пешева, тъй като му е разрешила да кара автомобила - благосъстоятелност на ръководената от нея компания, след приложимост на опиати.

Джипът " Ауди Q7 " е благосъстоятелност на компанията " Десислава Пешева комерс ", а майката на Николов е съдружничка на намиращия се от лятото на 2018 година в ареста предприемач Миню Стайков.

Обвинения бяха повдигнати също против приятелката на Николов - Симона Цветкова, и Георги Иванов, наследник на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Двамата са пътували в джипа все още на злополуката. Двамата са упрекнати поради това, че са отказали да свидетелстват за събитията, довели до тежкия пътен случай. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР