Дело за отвличане заради откраднато колело започна вчера в Окръжен

...
Дело за отвличане заради откраднато колело започна вчера в Окръжен
Коментари Харесай

Вратар на „Бела“ на съд, отвлякъл заподозрян в кражба на колелото на тъста му

Дело за похищение поради откраднато колело стартира през вчерашния ден в Окръжен съд – Благоевград. За закононарушението е упрекнат 28-годишният вратар на ФК „ Беласица ” Захари Димитров от село Ново Делчево. Той провел лично следствие, при което качил принудително в автомобила си обвинения крадец за да го накара да върне велосипеда.

Случката се разиграла преди две години, по време на панаира в село Склаве, който се организира на 23 май. Преди това Захари Димитров схванал, че незнайно лице е откраднало от вкъщи на тъста му велосипед. Той прегледал записите от охранителните камери на къщата на живеещ наоколо камионджия, на които забелязал крадеца на колелото, който по телосложение доста приличал на Георги Чикаров от същото село.

Около 20:30 ч. на 23 май 2017 година Захари отишъл на панаира в село Склаве с компания, в която били жена му и дребната му щерка. Там видял Георги Чикаров, отишъл при него и му споделил да отидат встрани, след което го повел към автомобила си. Когато стигнали, го блъснал на задната седалка и незабавно заключил вратите с дистанционното управление, с цел да не може да избяга. След това Захари Димитров седнал на шофьорското място и потеглил към с. Ново Делчево. По пътя упреквал Георги Чикаров за кражбата на велосипеда и го заплашвал, че ще го закара в Пирин, където щял да го пребие и да го върже за дърво. Стигайки селото, дружно с тъста си Валентин Воденичаров отишли при съседа камионджия Стоян Църнелов, който съхранявал записите от охранителните камери. Те били прегледани няколко пъти в наличие и на други лица, които се усъмнили, че на тях се вижда Георги Чикаров, който отричал да е направил кражбата. Тъстът на Захари Димитров почнал да го дърпа и бута към неговата къща, след което му нанесъл няколко удара в главата и гърба. Георги Чикаров съумял да се отскубне и да избяга, разказал на родителите си за случая и по-късно подал сигнал на телефон 112 и тъжба в полицията.

Изготвената в хода на досъдебното произвеждане съдебномедицинска експертиза е открила, че той има травматични увреждания – травма в региона на главата, подкожен хематом, палпаторна мъка в региона на гръдните прешлени. Впоследствие Захари Димитров е упрекнат за похищение.

На вчерашното първо съвещание той даде пояснения, в които отхвърли да е упражнявал каквото и да е принуждение по отношение на своя съселянин. Ето какво твърди той:

„ На 23 май сутринта станах рано, с цел да оказвам помощ в бизнеса на родители ми. Бащата на жена ми Теодора се обади да ме пита дали не съм с колелото. Казах му, че съм с колата и по този начин стана ясно, че е откраднато. По-късно същия ден от служители на реда научихме, че подозирали Георги. Стана ми неприятно, защото тъстът ми донесе колелото от Германия и е много скъпо – 2000 лева Вечерта отидохме на панаира в село Склаве, щерка ми искаше да я заведа на люлките с кончетата. Видях Георги и му споделих: Гоше, изчезнало ми е колелото от вкъщи, служителите на реда споделиха, че си ти. Той отхвърли и сподели, че няма да влезе у нас да бара, по тази причина настоях да забележим записите от камерите на моя съсед. Качи се в колата и по пътя му споделих, в случай че е той, да върне колелото. Когато стигнахме в с. Ново Делчево, гледахме записите и той отново отхвърли. Не съм видял да е удрян, след това се върна с родителите си да се разправя. Казах, че не е належащо за едно колело да се основават проблеми ”, съобщи Захари Димитров, след което дава отговор на въпросите на прокурора и съдията.

От своя страна, Георги Чикаров съобщи, че Захари не го е удрял, само че го блъснал в колата, заключил вратите и потеглил към с. Ново Делчево. Като стигнали в селото, в колата се качил неговият тъст и отишли да гледат записите. Някои от хората споделили, че не е той, други противоположното и най-после споделили, че би трябвало да дадат записите в полицията.

„ Воденичаров ме удари, Захари не ме е удрял, само че съумях да се измъкна и избягах ”, съобщи в съда Георги Чикаров.

На съвещанието бяха разпитани и други очевидци, а на идващото ще бъдат призовани двамата служители на реда, за които подсъдимият футболист твърди, че са му подали информация за обвинения апаш. Очаква се тогава да пристигна и тъстът Валентин Воденичаров, който е отпътувал на гурбет в Съединени американски щати. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР