Делегатите на конгреса на Българския футболен съюз си избраха за

...
Делегатите на конгреса на Българския футболен съюз си избраха за
Коментари Харесай

Георги Иванов-Гонзо е новият президент на БФС

Делегатите на конгреса на Българския футболен съюз си избраха за президент Георги Иванов-Гонзо. Бившият централен нападател на " Левски " завоюва още на първия тур на вота като получи необходимите над 235 гласа за победа.

 

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов разгласи, че той и неговият екип почитат избора на клубовете за президент на БФС. Бившият футболен национал поздрави новия президент на централата Георги Иванов.

" Клубовете имат право да решат кой да ги управлява. Ние, както предишния път, можем да вървим с високо вдигнати глави.В продължение на три години представяхме това, което желаеме да създадем. Трябва да уважим избора на клубовете. Поздравихме го и му пожелахме триумф. Не видяхме нищо неправилно ", показа той, представен от Българска национална телевизия.

 

 Мартин Петров и Стилиян Петров оповестиха, че завършват с българския футбол. Самият Бербатов беше по-дипломатичен и прикани да се даде време на Гонзо да покаже качествата си като началник.


Преди днешния избор Георги Иванов се обърна към делегатите на конгреса:

" Познавате ми като човек, който не се отхвърля пред компликациите. Действията приказват по-силно от думите. Стабилността не значи отвод от промени. Те би трябвало да се осъществят с последователност, а не да подкопават основите ни. Важно е да разберем, че грешките не са за наказание, а за учене. Те са част от растежа.
От основно значение е тактиката за развиване на детско-юношеския футбол. Изграждане на центрове за развиване на гении. С поддръжката на страната и общините ще осигурим средства за школите. Редовни образования за треньорите. Въвеждане на система за мониторинг на младите играчите. От основно значение е всичките ни дейности да са открити. Прозрачно означа отчетност и отговорност.

Ще подам ръка на останалите претенденти и всички, които могат да оказват помощ. Да оставим настрани персоналните упоритости и да се съсредоточим върху най-хубавото за българския футбол. Можем да създадем българския футбол за образец и подражателство. Делегати, гласувайте не за думите, а за дейностите, да градим, а не да разрушавам ", съобщи Гонзо.

 

Конгресът беше открит с тирада на Борислав Михайлов. След това думата взеха и представителите на ФИФА и УЕФА, които ще наблюдават за редовността на осъществяване на Общото заседание.

След това делегатите гласоподаваха секретариата, който води протокола от конгреса да се състои от седем души (двама повече от авансово предвиденото). Предложението, направено от единия от претендентите за президент, беше признато.

Делегатите одобриха, че всяка от комисиите, които ще работят по време на делегата ще се състоят от петима делегати (включително председател). След това стартира работата по публично оповестената стратегия и първо беше признат доклад за работата в интервала 2022-23 година Последва финансовия доклад на БФС за последните две години, който разгласи облага от над 3,5 милиона лв. за последните две години и също беше признат.

Впоследствие делегатите одобриха оставките и освободиха от отговорност Борислав Михайлов и членовете на Изпълкома.

 

303 делегати гласоподаваха за оставката на Боби, а 12 бяха срещу. 318 от делегати дадоха своя избор за оставката на членовете на Изпълнителния комитет, а двама бяха срещу.

След това беше оповестена обедна отмора, която ще продължи до 14:00 часа.

В 14 часа съвещанието на конгреса беше възобновено.

Кандидатите за президент на БФС бяха утвърдени и позволени до гласоподаване.

Делегатите одобриха предлагането с 417 гласа " за ", 0 гласа " срещу " и 0 гласа " въздържал се ".

След това се организира забавно гласоподаване дали делегатите да дадат вота си за президент на БФС в тъмна стаичка или в такава, от която да има видимост за всички. Идеята за тъмната стаичка беше утвърдено с 240 гласа " за ", 109 " срещу " и 11 " въздържал се ".

Кандидатите за президентския пост бяха позволени в залата и приказваха пред делегатите. Всеки от тях имаше по 5 минути за тирада.

След изказванията им беше препоръчано следното: „ Броят на присъстващите да бъде еднакъв на броя записаните. Делегатите не напущат залата, до момента в който не гласоподават “. Процедурата бе утвърдена след гласоподаване с 432 гласа „ за “ и нито един „ срещу " или „ въздържал се ".

Делегатите гласоподават по зони (София, Пловдив, Варна и Велико Търново) в четири тъмни стаички. Процедурата стартира след 15 часа. Необходимите гласове за победа на някой от претендентите още на първи тур е 233 гласа.

В 17:15 часа завърши гласуването. " 469 делегати са се записали сутринта, 468 са дали своят вот. На един от делегатите му се е наложило да отиде в болница, защото му е прилошало ", сподели водещият Атанас Фурнаджиев.

" 235 гласа са нужни за победа на първи тур ", добави Фурнаджиев.

В 17:46 стана ясно, че Георги Иванов - Гонзо е победител още на първи тур.

 

Новият президент на БФС е роден на 2 юли 1976 в Пловдив. Започва кариерата си във футболен клуб „ Локомотив “,за малко играе в Армеец(Пд), само че не след дълго е видян от софийския Левски и е притеглен по гледище на тогавашния треньор на „ сините “ Георги Василев. Първия мач на Гонзо е на 27 февруари 1993 година сред Хасково и Локо Пд, който приключва 2:0. Като футболист на Локомотив той има 54 мача и 15 гола.След като минава в Левски нещата не потеглят добре за Гонзо, като той прави няколко слаби мача и е освиркван от публиката на на тима, само че с течение на времето се потвърждава и се трансформира в един от най-хубавите нападатели в историята на футболен клуб Левски София. За Левски той има 104 гола B 179 мача.

Архив на представянето в " Левски ":

1997/98 - 30 мача; 12 гола; Носител на Купата на България`98

1998/99 /2 място/ - 31 мача; 15 гола;

1999/00 /1 място/ - 33 мача; 18 гола; Шампион на България`2000
Носител на купата на България`2000

Футболист №1 на България

2000/2001 /1 място/ - 32 мача; 27 гола; Шампион на България`2001
Футболист № 1 на България`2001

Голмайстор на първенството`2001

2001/02 /1 място/ - 26 мача; 18 гола Шампион на България`2002

Носител на Купата на България`20022003/04 /2 място/ - 28 мача; 15 гола

Георги Иванов способства извънредно доста за трите следващи шампионски трофеи на Левски през 2000, 2001 и 2002. Той е определен единомислещо за футболист на България в две следващи години - 2000 и 2001. Балансът му в " А " група е 189 мача и 94 гола. След „ Левски “ Гонзо играе за френския „ Рен “ и турския „ Самсунспор “. До края на Януари 2006 Георги Иванов играе в турския клуб Газиантеп. От началото на февруари 2006 година Гонзо още веднъж е състезател на Левски. С националния тим Георги Иванов има 33 мача и 4 гола.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР