Делът на тези устройства остава висок - около 23% от

...
Делът на тези устройства остава висок - около 23% от
Коментари Харесай

Всеки четвърти телефон е обикновен, с бутони

Делът на тези устройства остава висок - към 23% от целия пазар

На някои пазари продажбите на елементарни телефони порастват с над 39% (източник: CC0 Public Domain)

Обикновените телефони с физическа клавиатура остават настоящи и се радват на положителни продажби. За четвърто следващо тримесечие този сегмент от пазара на мобилни телефони пораства, по данни на анализаторската компания Counterpoint.

В интервала юли-септември на елементарните телефони се падат към 23% от продажбите на всички телефони в международен мащаб. На някои пазари даже се следи растеж от 32%, регистрират анализаторите.

Основни пазари за апаратите с бутони са Близкият изток и Африка (36%), Индия (36%) и останалата част на Азия (18%). Лидери по продажби на сходни телефони са фирмите iTel и HMD (Nokia), всяка от които управлява по 14% от пазара. След тях се подреждат Jio с 11%, Samsung с 8% и Tecno с 5%.

Водещите играчи на международния пазар за елементарни телефони (източник: Counterpoint)

Counterpoint не показва в точни проценти нарастването в продажбите на елементарни телефони, само че като цяло пазарът пораства с 3-4%, в случай че се съди по оповестените на уеб страницата на компанията диаграми. На процедура, всеки четвърти продаден телефон е елементарен, с физическа клавиатура.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР