Дебютното издание на променения формат за финалите във Фед Къп

...
Дебютното издание на променения формат за финалите във Фед Къп
Коментари Харесай

Отложиха финалите на Фед Къп за 2021

Дебютното издание на променения формат за финалите във Фед Къп беше преместено за идната година, заяви Международната федерация по тенис (ITF).

12 страни щяха да си оспорват купата от отборната конкуренция при дамите в Будапеща през април, само че събитието беше отсрочено, откакто пандемията от ковид прекрати сезона в тениса. Сега съревнованието ще се организира от 13-18 април идната година на закрит клей в „ Ласло Пап Арена “ в унгарската столица. Женският тур (WTA) ще бъде възобновен в Палермо, Италия на 3 август, само че от ITF обявиха, че настоящите провокации, породени от пандемията, са ги принудили да отсрочат конкуренцията с година.

„ В добавка към това, че „ Ласло Пап Арена “ не е налична за по-късен стадий от годината, остават обилни логистични и регулаторни провокации, които значат, че приемането на събития на закрито, до момента в който в същото време се подсигурява здравето и сигурността на всички въвлечени лица, не е допустима “, се споделя в изказване. Същите народи ще вземат участие и следващата година, до момента в който плейофите, които трябваше да се проведат през април, са планувани за февруари 2021.

Президентът на ITF Дейвид Хагърти съобщи, че до момента в който „ съжалява “ за решението, той е убеден, че Будапеща ще бъде страховит хазаин през 2021.

Докато 10 от 12-те класирали се бяха европейски страни – Съединени американски щати и Австралия са останалите – логистиката на сходно огромно събитие ще бъде предизвикателно, изключително за народи в разнообразни стадии от пандемията. Около 60 играчи, плюс личен състав, щяха да се включат в Будапеща за финалите. ITF разкри, че провеждането на шампионата без почитатели не е било премисляно като вероятен вид. „ Вярваме, че в най-хубав интерес на всички участници – в полза на тяхното здраве и сигурност, би трябвало да отложим Фед Къп за 2021, като надпреварата ще се върне към нормалното си осъществяване всяка година през 2022 “, показа Хагърти.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР