Дебютът по кината на Крийд III“, поредната нова част от

...
Дебютът по кината на Крийд III“, поредната нова част от
Коментари Харесай

На раменете на Роки Балбоа: „Крийд III“ е истински нокаут

Дебютът по кината на „ Крийд III “, следващата нова част от все по този начин разрастващата се поредност „ Роки “, трансформира лентата в спортния филм с най-успешен комерсиално премиерен уикенд в историята на киното. Първият режисьорски план на звездата Майкъл Б. Джордан записа доходи от целия свят в размер над 100 милиона $, което приказва красноречиво за няколко фактора.

Това са към този момент потвърдената дарба на Джордан да притегля фенове като основен артист и единствена звезда на избран филм, както и неумиращата известност на поредицата „ Роки “ даже в отсъствието на самия Роки Балбоа, за което ще стане дума още веднъж и по-нататък в този текст. И въпреки, че тези детайли не се равняват автоматизирано на художествени качества, в тази ситуация и те са налице.

Jonathan Majors occupies the #1 and #2 spots at both the domestic and global box office with ‘CREED III’ and ‘ANT-MAN AND THE WASP: QUANTUMANIA.’
— Film Updates (@FilmUpdates)
„ Крийд III “ слага основния си воин Адонис Крийд в позицията на боксьор с към този момент одобрено място в историята на спорта, който е подготвен да се отдръпна от кръга и да се посвети на фамилията си и на бизнес страната на бокса, бидейки промоутър на огромни мачове и притежател на подготвителна база за млади гении. Всичко се обърква, когато в живота му се завръща остарял другар на име Деймиън Андерсън, който е лежал в пандиза 18 години и също е квалифициран боксьор.

В амплоато на антагониста влиза Джонатан Мейджърс, който гледахме по кината преди по-малко от месец в ролята на злодея Канг Завоевателя в, където представянето му бе единственият позитивен детайл от продукцията. В „ Крийд III ” цялостното равнище е по-високо, само че това не стопира Мейджърс от това да блесне още веднъж в радикално друго преобразяване от това на Канг.

Изиграният от него Деймиън е дете на улиците и на институциите, само че все пак има лукавост, каквато рядко виждаме в стереотипни злодеи в спортни филми. Мускулите са единствено средството за постигането на задачата му, а тя е стимулирана от грубо възприятие за онеправданост, което Мейджърс илюстрира безупречно. До повратния миг от сюжета, в който замисълът на Деймиън става явен в цялостна степен, фенът изпитва състрадание към него като към основен воин на историята.

This entire sequence between Donnie and Dame in Creed III, landing on this shot…just incredible.
— Reel and Roll Films -
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР