Дебютантката на европейско първенство по лека атлетика за мъже и

...
Дебютантката на европейско първенство по лека атлетика за мъже и
Коментари Харесай

Александра Начева: Не гоня финал на Европейското

Дебютантката на европейско състезание по лека атлетика за мъже и дами Александра Начева бе доста разчувствана преди отпътуването си за Берлин. Световната шампионка в тройния скок до 20 години от Тампере 2018 съобщи, че няма да гони край, само че се надява да се показа на равнище. Тя сграбчи златото във Финландия с персонален връх от 14,18 метра и, в случай че го повтори в този момент, съвсем несъмнено ще откри място измежду най-хубавите в дисциплината.

“Надявам се на първо място да мога да се развличам, тъй като единствено мога да добия опит от другите състезателки в тройния скок. Не мога да кажа, че ще пъдя край, тъй като не знам по какъв начин ще се усещам прочувствено на пистата с останалите девойки. Не знам по какъв начин това ще ми повлияе, дали зле, дали добре. Надявам се да е за добро”, съобщи на летище “София” Начева.

“Мисля въпреки всичко, че ще мога да овладея страстите, тъй като се усеща много по-подготвена след скока ми на международното. А и с него може би малко набъбнаха упованията към мен. Не знам, само че в случай че съумея да го реализира още веднъж, ще бъде страхотно”, добави Александра.

Тя показа, че не е имала доста време за отмора след международното. “Трябваше още веднъж да стартира да упражнявам. Това не ми е последното огромно съревнование за годината - имаме и юношески олимпийски игри, няма да има отмора тази година”, сподели още 16-годишната лекоатлетка, която се доверява изцяло на своя треньор по отношение на огромната й натовареност на толкоз нежна възраст.

“Четири огромни надпревари са доста за един спортен сезон, само че аз му имам вяра и върша това, което ми каже”, съобщи тя.

“В началото на годината проектите ми не включваха това европейско състезание. Затова и се развълнувах толкоз доста, когато покрих норматива. Беше доста прочувствено за мен и чак в този момент съзнавам в действителност на какво ще вземам участие и какъв огромен формат е това”, добави Начева.

Тя съобщи, че Габриела Петрова я поддържа и се старае да й вдъхне убеденост.

“Ние доста си приказваме с Габриела. С нея доста се поддържаме и тя ми сподели в действителност, че имам в действителност действителни шансове за край. Аз самата не желая да имам вяра такива неща, тъй като не знам - по-късно или ще съм разочарована или нещо друго. Но не пъдя край, пъдя да се показва на равнище се себе си. Аз, като скачам с нея, всякога се вълнувам доста и в действителност я одобрявам като човек”, приключи Александра Начева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР