Даян Иванов, от ПМПГ Св. Климент Охридски“ и Стилиян Цолов

...
Даян Иванов, от ПМПГ Св. Климент Охридски“ и Стилиян Цолов
Коментари Харесай

Гордост! Ученици от Монтана са на финал на най-голямото състезание по английски език в света

Даян Иванов, от ПМПГ „ Св. Климент Охридски “ и Стилиян Цолов от ПГПЧЕ „ Петър Богдан “ в Монтана заслужиха присъединяване във финалния, интернационален кръг на най-голямото учебно съревнование по британски език в света – „ Kangaroo Global Linguistics “. Те са измежду 18-те финалисти, като завоюваха бронз надлежно в равнище А1 и В1. Международният кръг ще се организира в Солун в края на септември при извънредно високи стандарти за оценяване.
Над 7000 участници от цялата страна премериха сили в първия вътрешноучилищен кръг на интернационалното съревнование, което в България се провежда от Асоциацията на Кеймбридж учебни заведения в България, а 760 от тях минаха сполучливо и на национално равнище. Освен че се класират за финалния кръг в Солун през септември, спечелилите ще бъдат наградени за отличното си показване и на специфична гала по време на най-голямото събитие за учителите по британски език в страната – „ Ден на Кеймбридж “, което ще се организира на 22 април.
„ Вярваме, че проучването на непознати езици е от значително значение за сполучливата реализация на всеки човек, а надпревари като „ Kangaroo Global Linguistics “ стимулират учениците да се стремят към все по-добри резултати. Затова продължаваме да организираме надпреварата към този момент 18-та година и да даваме мотив на цяла България да се гордее с достиженията на нашите надарени деца. “ Така Владимир Колев, ръководител на управителния съвет на Асоциацията на Кеймбридж учебни заведения в България, разяснява следващия триумф на учениците.
Златото във всяко от езиковите равнища тази година заеха:
- Дамяна Димова, ПГПЗЕ „ Захарий Стоянов “, гр. Сливен, в равнище В2;
- Дария Дамянова от ГПЧЕ „ Йоан Екзарх “, гр. Варна, в равнище А1 Senior;
- Иван Янев от ОУ „ Княз Александър I “, гр. Пловдив, в равнище PRE-A1;
- Мартин Николов от ПМГ „ Акад. С. Корольов “, гр. Благоевград, в равнище А1;
- Ива Войнова от ПМГ „ Акад. С. Корольов “, гр. Благоевград, в равнище А2;
- Тони Гърков от НПГ „ Димитър Талев “, гр. Гоце Делчев, в равнище B1.
Списък с имената на всички спечелили можете да откриете 
Българските възпитаници по традиция се показват чудесно на „ Kangaroo Global Linguistics “, като през 2022 година шестокласничката Боряна Ангелова получи най-голям брой точки измежду съперниците си от целия свят, с което заслужи и влиятелната премия „ Общ победител за 2022 година “.
Състезанието „ Kangaroo Global Linguistics “ има за цел да насърчи децата да учат езици и да развият езиковите си качества. То е отворено за възпитаници на възраст сред 8 и 18 години и се организира годишно в страни от целия свят, като  проверява знанията на участниците по граматика, лексика и схващане на британски език.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР