Датското правителство връща от понеделник изискването за носене на защитни

...
Датското правителство връща от понеделник изискването за носене на защитни
Коментари Харесай

Датското правителство връща от понеделник изискването за носене на защитни маски

Датското държавно управление връща от понеделник условието за носене на защитни маски, заради опасения от бързото увеличавате на случаите на заболели от COVID-19, оповестява Българска телеграфна агенция.

В държавната рекомендация не се прецизира дали чиновниците в магазините за търговия на дребно също би трябвало да носят маски. Здравният министър Магнус Хойнике сподели, че в новите ограничения се планува и съкращаване на интервала на годност на тестванията. Негативните PCR проби ще важат единствено 72 часа, а бързите проби - 48 часа. За датчаните не беше наложително да носят маски на публични места от няколко месеца, а последните ограничавания в страната бяха отстранени в средата на септември.

Въпреки това държавното управление още веднъж вкара условие хората да употребяват Коронавирус пропуск преди две седмици заради растеж на случаите. С пропуща хората могат да потвърдят, че са имунизирани, възстановили са се или имат негативен тест, с цел да могат да посещават да вземем за пример концерти или заведения за хранене. Датските здравни управляващи през днешния ден предложиха ваксиниране с имунизацията против коронавирус на " Пфайзер " / " Бионтех " на децата от 5 до 11 години.

Този ход последва разрешението за използването на имунизацията при тази възрастова група от лекарствения регулатор на Европейски Съюз. Датските управляващи стегнаха рестриктивните мерки за пътешестване до РЮА и шест прилежащи страни по отношение на новия вид на ковид В.1.1.529, заяви представителката на Държавния серумен институт Тюре Груве Краузе на конференция през днешния ден. След пътешестване до тези страни на датчаните се предлага да се изолират в продължение на 10 дни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР