Дъщерното дружество на германската група Bosch - Роберт Бош, ще

...
Дъщерното дружество на германската група Bosch - Роберт Бош, ще
Коментари Харесай

Bosch ще разработва автомобилен софтуер в нов център в София

Дъщерното сдружение на немската група Bosch - " Роберт Бош ", ще прави авто програмен продукт в нов офис в София. От началото на годината компанията е отворила софтуерен инженерен център в " София Тех парк ".

" Bosch Group стартира агресия на своята световна мрежа с нов софтуерен инженерен център в София. Водещият световен снабдител на технологии и услуги ще създава в " София Тех Парк " автомобилни системи с и за интернационалните сътрудници на Bosch ", се показва в информацията на уеб страницата на научно-технологичния парк.

От компанията разясниха пред Money.bg, че наемането на чиновници за него към този момент е почнало, като все още там към този момент работят към 100 души.

Досега у нас " Роберт Бош " развиваше активност в четири посоки - автомобилно съоръжение, електноинструменти, термотехника и сградни технологии. Разработването на авто програмен продукт е изцяло нова активност за компанията.

Групата на Bosch е главен снабдител за огромните автомобилни производители в Германия, като все още тя създава навигационен и диагностичен програмен продукт.

Bosch участва на пазара в България от 25 години, като у нас оперира посредством 3 сдружения - " Роберт Бош ", " БСХ Домакински уреди България " и " Бош Софтуер Иновейшънс ".

Централата на групата се намира в столицата, както и офисът на " Роберт Бош ". Отново в София се намира и компанията " БСХ Домакински уреди България ".

Оборотът на компанията за 2017 година възлиза на 87 милиона евро.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР