Държавното предприятие Пристанищна инфраструктура“ и рафинерията Лукойл Нефтохим-Бургас“ водят разговори

...
Държавното предприятие Пристанищна инфраструктура“ и рафинерията Лукойл Нефтохим-Бургас“ водят разговори
Коментари Харесай

Преговори между Пристанищна инфраструктура и Лукойл Нефтохим-Бургас

Държавното дружество „ Пристанищна инфраструктура “ и рафинерията „ Лукойл Нефтохим-Бургас “ водят диалози да се употребява инфраструктурата на компанията, с цел да може пристанището в Росенец да работи. Това се случва откакто Парламентът реши да приключи концесията на терминала, с цел да се върне под контрола на страната.

По този мотив, министърът на превоза Георги Гвоздейков ще ревизира на място процеса по прехвърлянето на нефтения термиал.

Дни след решението на държавното управление да приключи концесията на " Лукойл Нефтохим Бургас " за пристанище " Росенец ", от началото на тази седмица стартира процедурата по прехвърлянето му към страната.

В ход са диалози сред Държавното дружество „ Пристанищна инфраструктура “ и петролната рафинерия за това по какъв начин може да се употребява инфраструктурата на компанията, с цел да работи терминалът.

България има позволение от Европейската комисия за изключение от европейското петролно ембарго за Русия до края на 2024 година, само че работата с неруски артикул може доста да оскъпи горивата, сподели преди ден за БНР  от Петролната и газова асоциация:
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР