Държавното дружество „Автомагистрали ЕАД е платило авансово 84 милиона лева

...
Държавното дружество „Автомагистрали ЕАД е платило авансово 84 милиона лева
Коментари Харесай

„Автомагистрали“ плаща авансово 84 млн. лв. за материали за АМ „Хемус“, но строителството не е започнало

Държавното сдружение „ Автомагистрали " ЕАД е платило предплатено 84 милиона лв. на компания за доставка на материали за ЛОТ 5 от автомагистрала „ Хемус ", само че строителството към момента не е почнало.

Участъкът е с дължина 20 км - сред пътен възел „ Александрово " и пътен възел „ Павликени ".

Днес на инспекция там беше служебният министър на районното развиване Виолета Комитова, дружно с управлението на Агенция „ Пътна инфраструктура ".

Министър Комитова разясни, че договорът с въпросната компания е за 97 милиона лв. и е подписан още предходната година, като малко по-късно са ѝ преведени и 84-те милиона лв.:

„ За покупка на материали - диги, трошляк, асфалт, когато стартираме строителството - т.е. авансово се знае, че ще вършим нещо, само че още не сме го почнали строителството. "

Регионалният министър уточни, че са почнали срещи с всички компании, получили предплатени заплащания:

„ Това е едната от ограниченията, които Министерство на регионалното развитие ще предприеме, с цел да подобрим този развой, защото няма икономическа логичност да дадем авансово парите за материалите, като не знаем по кое време ще стартираме да строим. "

По отношение на изпълнителния шеф на „ Автомагистрали " Стоян Беличев министър Комитова сподели:

„ Аз се пробвам да се разделя с него, само че той не желае да се разделим, тъй че той още веднъж е началник на „ Автомагистрали ", само че най-после май ще стане бракоразвод по селски. "

Виолета Комитова добави, че не е ясно дали Автомагистрала „ Хемус " ще може да бъде приключена напълно до 2024 година, както обещаваше от предходното държавно управление:

„ Министерство на регионалното развитие няма желание да стопира никакви градежи Ние ще поставим всички старания този градеж да бъде приключен, като подобрим някои процеси вътре, като отстраняваме тези опасности, които са подхванати - както виждате, само че има доста условности. "

Комитова добави, че срокът за цялостното довеждане докрай на „ Хемус " е действителен, в случай че се изпълнят в точния момент всички процедури.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР