БСП имаме памет – затова и подхме инициативата да реставрираме

...
БСП имаме памет – затова и подхме инициативата да реставрираме
Коментари Харесай

Весела Илиева: БСП имаме памет – къщата на Георги Димитров в София ще бъде възстановена

„ Българска социалистическа партия имаме памет – по тази причина и подхме самодейността да реставрираме потъналата в забвение и съсипия къща-близнак на „ Опълченска ” 66 в София. За да стане този пропуснат дом от ничия в нечия земя – нашата, българска земя ”. Това съобщи Весела Илиева Василева, претендент за депутат от „ Българска социалистическа партия за България ” от 24 МИР-София в диалог със социалисти, антифашисти и симпатизанти и съидейници за опазването на българската история и памет.
Тя е един от доброволците, които чистят и оказват помощ във възобновяване на къщата-паметник на културата и като правист - прокурист на Българския антифашистки съюз, изискал по подобаващ ред от страната в лицето на Областна администрация да стопанисва северната част на постройката, в която е живял Георги Димитров. В момента къщата се стопанисва от Министерство на културата.
Поради характерната структура на къщата ремонтните действия са общи и тя ще бъде възобновена във типа, в който Георги Димитров и Петър Дънов са живели под един покрив. „ На „ Опълченска ” 66 няма политически разногласия и злост. Има обединяване за спасяването на един дом, който носи история и дух ”, безапелационна бе Весела Илиева.  
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР