Влизаме в тази кампания с високо вдигнато чело, че не

...
Влизаме в тази кампания с високо вдигнато чело, че не
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Кой плаща на Ваня Григорова и Мая Манолова да опашат цялата страна с билбордове

„ Влизаме в тази акция с високо вдигнато чело, че не изискуем пояснения за лобистки закони, за обятия с мафията и считам, че ще получим доверието на българските жители. Както и от всички политически обединения, които са подготвени да вземат участие в анти-ГЕРБ модел на ръководство. ” Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия и лидер на листите с претенденти за народни представители във Велико Търново и Хасково Атанас Зафиров в ефира на Евроком.
Той дефинира като главен политически конкурент на социалистите ГЕРБ и моделът на Бойко Борисов. „ Всеки, който застава зад тази идея, както и сотиците хиляди жители, които преди няколко години излязоха на площадите с претенции за  промяна на този модел и бяха предадени от ПП-ДБ, е добре пристигнал в тима на хората, които желаеме да променим нещата ”, сподели Зафиров.
Според него самото идващото ръководство би трябвало да е по-различно, тъй като става въпрос за държавно управление на националното избавление.  „ То би трябвало да бъде надпартийно и политическите субекти, които го поддържат, да застанат зад потвърдени експерти, а не ярки политически лица ”, изясни претендентът за народен представител.
За зложелател на Българска социалистическа партия на изборите Атанас Зафиров уточни ниската изборна интензивност: „ Когато има ниска интензивност, тогава се засилва платеният избор и в голямата част от българското общество остава с чувство за непредставеност в българския парламент, това нещо след това избива в митинги и нормално приключва с предварителни избори. Затова нашият първи зов към хората е: излезте и гласувайте. Гласувайте със сърце, само че и с разсъдък, за хора, които не ви подведоха, не ви предадоха и демонстрираха, че извършват своите обещания. ”
Според него Българска социалистическа партия е посочила, че може да се бори с паралелната страна, като първо е направила това вътре в себе си, изчиствайки се от хора със взаимозависимост. „ За да имаш самочувствието да управляваш страната, първо би трябвало да покажеш, че  можеш да управляваш личната си партия по подобен метод. Смятам, че ние сме поредни в борбата си с този модел, тъй като устояхме на всевъзможни примамливи изкушения да станем част от него ”, акцентира Зафиров.
В  тази връзка социалистът повдигна тематиката за финансирането на акцията на Ваня Григорова и Мая Манолова: „ Откъде са парите за акцията им и кой стои зад тях? Опасали са цялата страна с билбордове – това са стотици хиляди левове. Кой ги заплаща? ”
По думите на Атанас Зафиров достолепие на Българска социалистическа партия е, че е потвърдила по какъв начин една дребна опозиционна мощ в 49-ия парламент може да осъществя своите политики.
„ С задоволство отчитаме, че успяхме да прокараме значими за българите неща, едно от най-важните, безусловно в последните дни на Народното събрание – отсрочване на либерализацията на електрическата енергия за битовите консуматори, което другояче щеше да докара до усложнения за милиони жители да си заплащат сметките за ток. Към това мога да прибавя високите санкции за трафик на хора, които незабавно дадоха отблясъци, както и редица други неща, които демонстрираха, че политика може да се прави и с по-малко народни представители, стига да си пореден, кардинален и да поставяш значими за българското общество въпроси ”, уточни Зафиров.
В отговор на въпрос за желаното повишение на цената на „ Топлофикация Велико Търново ” на 331 лева за киловатчас, той уточни, че това е разследване на  „ извънредно некадърното и предателско ”  ръководство на българската енергетика в последните години.
„ Проблемът с топлофикацията не е от през днешния ден или от през вчерашния ден. Но всичко това докара до това, че България от огромен експортьор на електрическа енергия, се трансформира в чист вносител. Това води след себе си сходни неразумни претенции ”, изясни Зафиров.
„ Нашата листа във Велико Търново е формирана извънредно от младежи, които са наясно с огромните провокации, които стоят пред тях в един район, където Българска социалистическа партия обичайно се показва добре. Което е причина да чакаме добър резултат ”, сподели социалистът за претендентите на Българска социалистическа партия от региона.
„ Една от нашите цели е да разтеглим своето наличие в района и да стартираме да решаваме наболелите проблеми на жителите ”, добави Зафиров и уточни:
„ Те не се доста по-различни от проблемите в цялата страна, както и в другия регион, където също имам достойнството да бъда лидер на листата, Хасково - демографска рецесия, трайна безработица, ниски приходи. И двата района, за жалост, се характеризират с това, че са на едно от последните места по растеж на приходите. 21 обитаеми места във Великотърновско са без достъп до питейна вода, което визира над 4000 души. В Хасково са още повече. Този проблем е неуместен за 21 век. Прибавете към това неналичието на налично опазване на здравето, липса на лечебни заведения, а на територията на цялата Великотърновска област има една денонощна аптека. Има дълготраен проблем с достъпа до обучение поради затворени учебни заведения. Има ширеща се битова престъпност и на този декор сглобката затваряше полицейски сектори ”, разяснява още Атанас Зафиров за проблемите на своите р
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР