Вмесеца на баловете и шумните празненства около завършването, в обществото

...
Вмесеца на баловете и шумните празненства около завършването, в обществото
Коментари Харесай

Проблем: Все повече ученици употребяват алкохол

Вмесеца на баловете и шумните празненства към завършването, в обществото още веднъж стана настояща тематиката за нарасналата консумация на алкохол. В последните години статистиката е тревожна, тъй като има покачване в количеството употребяван алкохол измежду младите. Тези дни 14-годишно момче беше прието в болница в “Токсикология ” с алкохолно натравяне, а този случай надали ще бъде финален.
Клиниката по токсикология към Университетската болница " Д-р Георги Странски " в Плевен е единственото профилирано лечебно заведение за лекуване на деца и възрастни пациенти в Северна България и е пети Център по Токсикология в страната. Началник на клиниката е доцент Д-р Евгения Бързашка - един от водещите токсиколози в страната, само че съща по този начин и експерт по Детски заболявания.
Д-р Бързашка не крие, че в годините на практиката си, е ставала очевидец на всевъзможни обстановки. Треговата ѝ е, че над обществото ни тегне белега на все по-ранната приложимост на спиртни питиета. Случаите измежду учениците, за жалост, зачестяват, споделя доцент Бързашка пред БНР.
Токсикологът допълнва, че алкохолът може да бъде другар, само че и зложелател на индивида. Затова предварителната защита е доста значима - диалозите с родителите от ранна детска възраст, тъй като последствията са доста рискови, започвайки от зашеметяване, увреждане на централната нервна система и се стигне до проблеми с черния дроб.
Доц. Бързашка поучава да се потърси навременна лекарска помощ, само че на първо място - да бъдем рационални.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР