Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън се срещна с йорданския

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън се срещна с йорданския
Коментари Харесай

Блинкън убеждава Йордания за натиск срещу Хамас

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън се срещна с йорданския крал Абдула в Аман, втората спирка от най-обширната му обиколка в Близкия изток до момента, до момента в който Израел се готви за огромна наземна атака в Газа, предава Ройтерс.

Блинкън разшири пътуването си от Израел и Йордания, с цел да включи всички арабски страни от Персийския залив и Египет, което го прави най-голямата му обиколка в района от встъпването в служба през януари 2021 година

Само в петък американският първи посланик ще посети още три страни - Катар, Бахрейн и Саудитска Арабия, където ще пренощува. Преди да отпътува за Доха, той ще се срещне с президента на Палестинската автономност Махмуд Абас в Аман.

" По време на всяка от тези срещи ние ще продължим да оказваме напън върху страните да оказват помощ за попречване на разпространяването на спора и да употребяват въздействието си върху " Хамас " за неотложно и абсолютно освобождение на заложниците ", сподели Блинкен на конференция в Тел Авив.

" Ще обсъдим също по какъв начин можем да продължим да осъществяваме нашата визия за район, който е по-мирен, по-проспериращ, по-сигурен, по-интегриран. И в действителност това е изборът и този избор в някои връзки стана още по-категоричен след дейностите на " Хамас " в събота.

Вашингтон твърди, че най-малко 25 американци са били убити при офанзивите на " Хамас "  и се счита, че други са измежду множеството заложници, отведени в Газа. Заместник-специалният делегат на Съединени американски щати по въпросите на заложниците Стив Гилън пътува с Блинкън до Израел и ще остане, с цел да поддържа напъните за освобождението им, сподели американският първи посланик.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР