Американското правителство планира да промени статута на марихуаната и да

...
Американското правителство планира да промени статута на марихуаната и да
Коментари Харесай

Марихуаната ще се води нискорисков наркотик в САЩ

Американското държавно управление възнамерява да промени статута на марихуаната и да я отбелязя като нискорисков опиат, съобщи ДПА, като се базира на Ен Би Си Нюз и в. " Вашингтон пост ", които цитират източници, осведомени с проектите.

В Съединени американски щати достъпът до следени субстанции се контролира със закон, който ги групира в пет разнообразни категории.

Досега марихуаната спадаше към категория едно, включваща най-рисковите субстанции, като да вземем за пример хероин, екстази и Ел Ес Ди (LSD).

Следващата категория включва кокаина.

Според появилата се в медиите информация се възнамерява марихуаната да бъде преместена в третата категория субстанции, където попадат още стероидите и парацетамолът.

Марихуаната е напълно легална или може да бъде употребена за медицински цели в множеството американски щати. В някои щати обаче работят релативно строги забрани за използването ѝ, което съгласно ДПА е причина за предприемането на дейности на федерално равнище.

Промяната на статута на марихуаната няма да промени обстановката първоначално. Във въпросните щати с по-строги правила ще продължат да бъдат налагани наказания. Въпреки това се чака федералната мярка да способства за по-нататъшното декриминализиране на марихуаната.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР