Отново хаос и арести в кампуси на американски университети заради

...
Отново хаос и арести в кампуси на американски университети заради
Коментари Харесай

Арестуваха над 200 пропалестински активисти в Калифорнийския университет

Отново безпорядък и арести в кампуси на американски университети поради пропалестински демонстрации - над 200 са задържани в Калифорнийския университет в Лос Анджелис. 

Полиция принудително отстрани протестните лагери в няколко университета, измежду тях и Калифорнийския университет. Призори служители на реда с каски нахлуха в протестния палатков лагер и арестуваха 210 души. Други стотици са арестувани в университети в други елементи на Съединените щати.



В университета в Портланд също имаше напрежение сред стачкуващи и органите на реда. Американският президент Джо Байдън наруши мълчанието си за митингите, които не престават към този момент към две седмици. Той съобщи, че американците имат право да стачкуват, само че нямат право на прояви на принуждение.

„ Несъгласието е от изключително значение за демокрацията, само че то в никакъв случай не би трябвало да води до вълнения ", съобщи Байдън в Белия дом. С думите си президентът от Демократическата партия приключи мълчанието си за митингите на фона на опитите на Републиканската партия да употребява безредиците за предизборни цели. Байдън, фокусирайки се в посланието си върху поддържането на реда и защитавайки правото на свободно слово, се пробва да заеме уравновесена позиция по разделящия въпрос, изникнал посред акцията му за преизбиране.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР