Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън се срещна днес с

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън се срещна днес с
Коментари Харесай

Антъни Блинкен се среща с палестинския президент Махмуд Абас

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън се срещна през днешния ден с палестинския президент Махмуд Абас в Рамала, оповестяват международните организации.

Блинкън се среща с Абас в миг, в който интернационалната общественост се притеснява, че войната сред Израел и палестинското ислямистко придвижване " Хамас " може да обхване и Западния бряг. 

Това е първото посещаване на Блинкън на Западния бряг, откогато стартира войната сред Израел и палестинското ислямистко придвижване " Хамас ", което ръководи линията Газа.

Пътуването не беше оповестено авансово от съображения за сигурност и пристигна, откакто Блинкен посети Йордания и прилежащ Израел в петък.

След среща с йорданския крал Абдула II Блинкен „ изрази угриженост по отношение на възходящото принуждение на Западния бряг и акцентира уговорката на Съединени американски щати да работят с сътрудници за дълготраен и резистентен мир в района “, се споделя в изказване.

Повече от 150 палестинци са били убити в конфликти с израелски бойци и офанзиви на израелски заселници от началото на войната, съгласно основаната в Рамала палестинска администрация.

Срещата на Блинкен с Абас, чиято световна партия „ Фатах ” е противник на „ Хамас ”, пристигна в миг, когато Вашингтон натрупа политическа и военна поддръжка зад Израел.

Съединени американски щати се застъпиха, че решението за две страни е единственият път за излизане от израелско-палестинския спор.

Блинкен неотдавна сподели, че палестинската власт би трябвало да поеме контрола над линията Газа, която сега се ръководи от „ Хамас ”.

Движението " Хамас " откри контрола над линията Газа през 2007 година, като в профил от властта предвожданото от Махмуд Абас придвижване " Фатах ". Понастоящем " Фатах " управлява единствено палестинските региони на Западния бряг.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР